Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Geparda dzimšana
Sonora Broka

ooo Geparda dzimšana / Die Geburt des Leoparden. Rakstnieka Džuzepes Tomazi di Lampedūzas vienīgais romāns Gepards, tāpat kā šī darba ekrāna versija Lukīno Viskonti režijā, tiek uzskatīts par šedevru. Filma stāsta par Tomazi un viņa vācbaltiešu izcelsmes sievas Aleksandras fon Volfas-Štomerzē dzīvi un neparasto mīlestību. Režisora Luidži Falorni dokumentālā filma, kurā arhīva materiāli apvienoti ar inscenētiem kadriem, kā arī intervijām, izgaismo mazzināmu, bet ārkārtīgi kinematogrāfisku mīlas stāstu, kas savieno Palermo un Stāmerienu. No 28. oktobra.

oo Viņi / Haunt. Grupiņa koledžas studentu alkst asākus piedzīvojumus nekā ierastā helovīna svinēšana. Kad tumsā iezaigojas izkārtne «Spoku māja», viņiem šķiet, ka izklaide nodrošināta. Nakts izvēršas gara un skatītāju nervu sistēmai izaicinoša. Jauniešus vajā ļaundari maskās, kuri rūpīgi izkopuši dažādus moku paņēmienus. Filmā apkopoti brutālu šausmu filmu paņēmieni, un tā sniedz ļoti vienkāršota līmeņa izklaidi. No 25. oktobra.

Zombijzemē: Otrais šāviens / Zombieland: Double Tap. Desmit gadus pēc Zombijzemes kļūšanas par kulta filmu aktieru četrotne Vudijs Harelsons, Džesijs Aizenbergs, Ebigeila Breslina un Emma Stouna zombiju mednieku lomās satiekas turpinājumā Zombijzemē: Otrais šāviens, lai Amerikas vidienē stātos pretī gan jauna veida dzīvajiem miroņiem, gan citiem, nebūt ne draudzīgiem izdzīvojušajiem, kā arī nogludinātu savstarpējās nesaskaņas. Neesmu redzējusi. No 25. oktobra.

Playmobil. Filma / Playmobil: The Movie. Mārlai jāglābj pazudušais brālītis Čārlijs. Viņi satiks gan  slepeno aģentu Reksu, gan feju krustmāti, gan arī virkni citu teiksmainu tēlu. Diezgan paredzami, ka Lego filmai seko arī Playmobil versija. Kārtējai variācijai par bērnu transformāciju mazās plastmasas spēļmantās un nokļūšanu pārsteigumiem bagātā rotaļlietu visumā, būs jākonkurē ar veiksmīgu joku un asprātīgu atsauču uzlādēto Lego filmu sēriju. Neesmu redzējusi. No 25. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu