Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Amerikāņu militārais konvojs, kas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pavēles tiek izvests no kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļos, tika apmētāts ar kartupeļiem un dažādiem atkritumiem. Tas notika pirms Sīrijas—Irākas robežas šķērsošanas. Kurdi aizbraucējus apsaukāja par meļiem un sabiedroto nodevējiem. Foto — AFP/LETA

Saskaņā ar panākto vienošanos par piecu dienu uguns pārtraukšanu kurdi pametuši aplenkto Rāselainas pilsētu Sīrijas ziemeļaustrumos un pirmdien pabeidza spēku atvilkšanu no 30 kilometru platas buferzonas pie Turcijas robežas. Savukārt ap 1000 ASV karavīru no Sīrijas tiks pārdislocēti uz Irāku, apstiprināja ASV aizsardzības ministrs.

Sestdien britu parlamentā netika apstiprināta Brexit vienošanās — parlaments  tā vietā nobalsoja par priekšlikumu, kas paredz, ka pirms Brexit balsojuma par vienošanos jāpieņem likums tās izpildei. Premjerministrs Boriss Džonsons Brexit vienošanos ar ES panāca pagājušajā nedēļā. Tā paredz, ka netiks atjaunota robeža starp Īrijas Republiku un Ziemeļīriju, kura paliks ES kopējā preču tirgū. Muitas kontrole notiks starp Ziemeļīriju un Lielbritāniju. Džonsons sestdien lūdza ES pagarināt Brexit termiņu līdz 31. janvārim.

Eiropas Parlaments atlika balsojumu par jauno Eiropas Komisiju. Tā nesāks darbu 1. novembrī, jo parlamentārieši ir noraidījuši trīs komisāru kandidātus.

ES ministru sanāksmē pagājušajā nedēļā Francija uzlika veto iestāšanās sarunu sākšanai ar Albāniju un Ziemeļmaķedoniju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu