Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas domes vadība pirmdien pieņēma lēmumu līdz 18. oktobrim izsludināt jaunu iepirkumu par atkritumu apsaimniekošanu. Rīga tiks sadalīta četrās zonās. Jaunie pakalpojumu sniedzēji būšot zināmi ne agrāk par 11. decembri, līdz kuram spēkā ir ārkārtējā situācija Rīgā. Iedzīvotājiem līgumi ar jaunajiem apsaimniekotājiem būs jāslēdz nākamā gada 1. ceturksnī. Pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar Konkurences padomes daļēji apturēto domes un Getliņi EKO līgumu ar a/s Tīrīga. Nav zināms arī, kāds būs jaunais atkritumu apsaimniekošanas tarifs.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja līdzšinējās bankas Citadele valdes locekles Santas Purgailes apstiprināšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājas amatā. Gala lēmums būs jāpieņem Saeimai. 

Valsts prezidents Egils Levits pirmdien tikās ar koalīciju un vienojās, ka finansējums partijām turpmāk būs atkarīgs no tā, kā partija būs startējusi visu līmeņu vēlēšanās. Otrdien valdība atbalstīja grozījumus politisko partiju finansēšanas likumā. Valsts budžeta finansējumu partijas saņems, ja par tām Saeimas vēlēšanās būs nobalsojuši vairāk nekā 2% vēlētāju — 4,5 eiro par katru iegūto balsi, 0,5 eiro par katru balsi pašvaldību domes vēlēšanās un 0,5 eiro par katru balsi Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien pabeidza darbu pie depozītu sistēmas ieviešanas likumprojekta un vienojās, ka sistēma sāks darbu no 2022. gada februāra. Iedzīvotāji par nodoto iepakojumu varēs saņemt gan skaidru naudu, gan veikala čekus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu