Histēriskie veči • IR.lv

Histēriskie veči

1
Pauls Raudseps

Jaunā zviedriete ir starp retajiem, kas šajā naida orkānā uzvedas kā pieaugušie

Kādreiz, «vecajos, labajos laikos», bija it kā pats par sevi saprotams, ka īstam Vīrietim ir jāizturas ar cieņu pret Sievieti un jāsargā Bērns. Tā Vīrietis izpildītu, kā dažiem labpatīk teikt, savu «arhetipisko» lomu.

Tagad gan visa šī «dabiskā» pasaules kārtība tiekot nojaukta, tāpēc esot jāatjauno cieņa pret «tradicionālajām vērtībām», jāatgriežas pie vecajiem uzvedības modeļiem.

Reti kas atklāj daudzu šo «tradicionālo vērtību» aizstāvju divkosību tik spilgti kā vētra, kura jau vairākus mēnešus plosās ap jauno zviedrieti Grētu Tunbergu.

Ko šie «Vīrieši» dara? Nežēlīgi uzbrūk sešpadsmitgadniecei. Cenšas visādos veidos pazemot jaunu sievieti. Izsmej Grētas izskatu. Kāds 84 gadus vecs Francijas «viedais», Gonkūra literatūras balvas žūrijas vadītājs Bernārs Pivo svepst, ka viņa laikā zviedrietes bija pievilcīgākas. Viņa izskatoties pēc «kiborga no trešā gadu tūkstoša», sūdzas sešdesmitgadīgais franču filozofs Mišels Onfrē. Skaidrs — sievietes vienīgā vērtība ir viņas izskats.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu