Lūsis testē • IR.lv

Lūsis testē

Jānis Lūsis

Kad viedtālrunis jaudīgāks par datoru

Samsung Galaxy Note10+
Spozme, kas spozme! Vēl lielāks ekrāns laikam būtu iespējams tikai tad, ja tālrunim vispār nebūtu korpusa. Vienīgais «liekais» objekts ierīces sejā ir melnais pašiņu kameras caurums. Graciozi elegants un askētisks viedtālrunis, kas vizuāli šķiet vieglāks un gaisīgāks, nekā patiesībā sver. Pieļauju, ka vairumam cilvēku ikdienas darba dators ir jaudā švakāks par šo zvēru ar 12 GB operatīvo atmiņu un astoņkodolu procesoru. Šī pilnīgi noteikti ir tikšanās ar vienu no gada niknākajiem viedtālruņiem pasaulē, kuram var pievienot arī tastatūru, peli un monitoru, lai to lietotu kā klasisku darbstaciju. Note sērijai raksturīgais S Pen irbulis ļaus radīt piezīmes, skices, ērtāk un precīzāk vadīt lietotnes, taču to var izmantot arī kā tālvadības pulti prezentāciju, video vai mūzikas pārslēgšanai un arī attālinātai kameru vadībai. Kameras te pavisam četras, un no tām, protams, iegūsit labāko sniegumu, kādu Samsung var piedāvāt. Rezumējot — tāpat kā automašīnu tirgū, pamatvajadzībām varam iegādāties vienkāršu ikdienas auto, bet varam arī sevi iepriecināt un vairot radošo potenciālu ar jaudīgāko un ekstrām bagātāko modeli, kas konkrētajam ražotājam piedāvājumā. Par šo veiktspēju un kaifu arī atbilstoši maksāsim.Cena — aptuveni 1110 eiro.

Budžeta variants īstu bezvadu austiņu izvēlē

Xiaomi Redmi AirDots
Ir patīkami, ja mūziku no viedtālruņa vai datora varam baudīt bez jelkādiem traucējošiem vadiem, kas reizēm tomēr ierobežo mūsu kustību brīvību. Esam nonākuši laikmetā, kad savus iecienītos skaņdarbus vairāku stundu garumā varam klausīties ar miniatūra izmēra bezvadu austiņām, kas sver mazāk nekā viens Oreo cepums un kas vairs nemaksā pusi no vidusmēra viedtālruņa cenas. Redmi AirDots ir divi samērā vienkārša dizaina ausu aizbāznīši, kas spēj atskaņot mūziku un nodrošināt telefonsarunas no viedierīces ar Bluetooth 5.0 savienojuma starpniecību. Ņemot vērā cenu, ierīces dizainā jārēķinās ar parastu matētu plastmasu, kas itin viegli skrāpējas. Audioskanējuma kvalitāte patīkama, gana basīga, ja kādam tas aktuāli, taču negaidiet no tām brīnumus. Ar vienu uzlādi austiņas spēj skanēt līdz četrām stundām, bet uzglabāšanas un lādēšanas kārbiņā glabājas enerģija kopumā 12 skanēšanas stundām. Vienīgais kaitinošais mīnuss — ar austiņās iebūvētajām fiziskajām podziņām nav iespējams pārslēgt dziesmas un regulēt skaļumu. Mēs varam palaist vai nopauzēt mūzikas atskaņošanu, izsaukt balss asistentu, kā arī atbildēt uz telefonzvanu vai atcelt to. Kopumā par šādu cenu patīkamas un kompaktas bezvadu austiņas.
Cena — aptuveni 30 eiro.

Robots jaunās programmētāju paaudzes attīstīšanai

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu