Kā tu to atceries?! • IR.lv

Kā tu to atceries?!

Matiāss Ribings. Foto — Ieva Salmane
Ilze Vītola

Tehnoloģiju straujās attīstības un informācijas plūdu laikmetā nekas nav vērtīgāks par spēju iegaumēt un atcerēties. Atmiņas lielmeistars un lektors Matiāss Ribings piedāvā savu recepti, kā to paveikt

Savu uzstāšanos Rīgā Matiāss Ribings sāk ar pārsteidzošu triku — kādam no auditorijas iedod laikraksta Baltic Times numuru, ko pats ir izlasījis tās dienas rītā. Klausītājs nosauc lappusi, bet Ribings sīki un detalizēti spēj uzreiz pastāstīt, kas tajā rakstīts. Kā viņš dažu stundu laikā to visu spēja iegaumēt? «Visa pamatā ir spēja saprast, bet, lai saprastu, nepieciešams vizualizēt,» atbild Ribings, kas Latvijā ieradies uz jaunrades festivālu iNovuss un labprāt piekrīt Ir Nauda intervijai. 

Ribings festivālā sniedza īsu ievadlekciju savā domāšanas metodē, kas viņam nesusi Starptautiskā atmiņas lielmeistara (International Grandmaster of Memory) titulu. Lai iegūtu šādu statusu, Ribingam bija jādabū 6000 punktu pasaules atmiņas čempionātā — tas izdevies tikai aptuveni 20 cilvēkiem visā pasaulē. 

Ribings Zviedrijā lasa lekcijas par prāta spēju uzlabošanu un sarakstījis četras grāmatas zviedru valodā par prātu, koncentrēšanos un produktivitāti. Ribings piedāvā arī tiešsaistes kursus angļu valodā, kas balstīti uz aprakstītajām metodēm. 

Gada nogalē iznāks viņa jaunākā grāmata Maths Unwrapped, ko viņš sarakstījis kopā ar matemātiķi Peru Sudinu, — tajā autori skaidros, kā ar vizualizācijas palīdzību saprast sarežģītus vienādojumus un formulas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu