Māksla aizrādīt • IR.lv

Māksla aizrādīt

Ilustrācija — Freepik
Ilze Vītola


Konsultē Maija Zakriževska-Belogrudova, RISEBA maģistra studiju programmas Vadības psiholoģija un supervīzija vadītāja un profesore

Konstruktīva kritika neaizvaino, bet palīdz augt profesionāli. Kā to izteikt?

Izteikt vērtējumu par darbinieku padarīto, arī kritiku, ir viens no vadītāja pienākumiem. Atgriezeniskā saite ir nepieciešama visiem, lai saprastu, vai darbojamies pareizā virzienā. Neprasmīgi izteikta kritika var mazināt darbinieka produktivitāti un vadītāju citu acīs padarīt par pārlieku prasīgu perfekcionistu. Savukārt pārdomāti sniegta, konstruktīva kritika var motivēt un pat likt cilvēkam justies piederīgākam savai darbavietai. 

«Ja darbinieks ir vērtīgs, ar viņu ir jāstrādā,» saka profesore Maija Zakriževska-Belogrudova, kas pasniedz biznesa un vadības psiholoģiju biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA.

Bez liekiem sprediķiem

Pirms paust kritiku, tā pareizi jānoformulē, izvairoties no iespējām otru aizskart. Izsakoties tūlīt pēc kāda negadījuma vai neveiksmes, neapmierinātība var viegli pārtapt emocionāli pārspīlētā izteikumā. Taču aizrādījumu nevajag atlikt arī uz pārāk tālu nākotni, piemēram, pārrunām, kas plānotas pēc dažiem mēnešiem, — lai notikušais vēl ir svaigā atmiņā un to viegli analizēt. Vislabāk problēmu risināt tajā pašā dienā, jo vārdi «ienāc rīt manā kabinetā» var otram sagādāt negulētu, raižu pilnu nakti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu