Vēl par izstādēm • IR.lv

Vēl par izstādēm

Foto no privātā arhīva
Jānis Bergs

Uzņēmējs Jānis Bergs raksta par savu pieredzi, turpinot iekarot ASV lielo tirgu

Iepriekšējo Ir Nauda sleju uztapināju starp diviem lidmašīnu reisiem Ņuarkas lidostas bārā, kad attapos, ka tieši šajā dienā pienācis raksta iesniegšanas termiņš. Kopš tā laika esmu pievērsies Getting Things Done jeb GTD metodoloģijai un ļoti piestrādājis pie personīgās efektivitātes, tādēļ šo rakstu saceru diezgan savlaicīgi un bez īpaša stresa. Starp citu, par vienu no lieliskākajiem šīs vasaras ieguvumiem uzskatu to, ka izdzēsu no sava telefona Facebook un Twitter lietotnes un pārtraucu skatīties TV. Kā izteicās Netflix boss, viņi nu jau konkurējot tikai ar savu klientu miegu. Tad nu es mīļuprāt ļauju miegam uzvarēt un to pašu no sirds novēlu arī jums.

Nesenā tikšanās reizē ar Ir redaktori norunājām, ka arī nākamajā gadā turpināšu aplaimot Ir Nauda lasītājus ar savu daiļradi, bet vairāk pievērsīšos dažādu biznesa triku un instrumentu iztirzāšanai. To varētu nosaukt par «Berga instrumentu kasti». Twitter un Facebook izdzēšanu varētu ieskaitīt šajā kategorijā, jo kaut kā nedarīšana ir tikpat vērtīga kā nez kādu pārgudru triku pielietošana.

Man patīk un interesē izstādes. Cilvēkiem vienmēr vajadzēs un gribēsies burzīties, sarunāties un izrauties no ikdienas. Tāpēc neticu, ka virtuālā realitāte kādreiz aizstās izstādes. Pat iepirkties bieži vien īstā veikalā var labāk nekā internetā, piemēram, veikalā vienmēr var paprasīt atlaidi un nodiņģēt kādus 10%, bet — ar ko tu pakaulēsies internetveikalā?

Septembra sākumā piedalījos man gluži jaunā izstādē — DSEI London 2019. Tas ir pasaulē lielākais saiets, kurā satiekas armijnieki un viņu apgādātāji — sākot no zābaku un beidzot ar raķešu, satelītu un bezpilota lidmašīnu ražotājiem. Arī daži SAF Tehnika produkti ir izmantojami militārām vajadzībām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu