Vadītājs bez kabineta • IR.lv

Vadītājs bez kabineta

SIA Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs klusajā telpā, kas paredzēta intensīvam intelektuālam darbam. Šajā telpā darbinieki nesarunājas un neveic telefona zvanus, lai kolēģi varētu pilnībā koncentrēties pienākumu izpildei. Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča

Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs

Pirms pusgada mobilo sakaru uzņēmuma Tele2 plašais birojs piedzīvoja vērienīgas pārmaiņas, kļūstot par mūsdienīgu activity based jeb labsajūtas biroju, kā to dēvē uzņēmumā. Šāda tipa darbavietas sastopamas arī citur, taču Tele2 varētu būt vienīgais šāda mēroga uzņēmums Latvijā, kur arī valdes priekšsēdētājs ik dienu izvēlas citu darbagaldu vai zonu un strādā plecu pie pleca ar darbiniekiem.

«Ieklausoties darbinieku vēlmēs, priekšroku devām atvērta tipa birojam, un jau tad skaidri apzinājos, ka izņēmumu nebūs — ja visi strādā šādā režīmā, arī es iekļaujos pārmaiņās,» stāsta valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. Sadarbības partneri un klienti, ar kuriem ikdienā jātiekas, gan sākumā rāda izbrīna pilnas sejas, bet Vancovičs atzīst — viņam ļoti patīk ikdienas paradumu maiņa, ko paredz jaunais biroja iekārtojums. Katru dienu iespējams strādāt pie cita galda un izvēlēties atbilstošāko zonu atkarībā no darba satura.

Birojā ir darba zona, kur galdi aprīkoti ar dubultajiem datoru ekrāniem, lai efektīvāk pārvaldītu virtuālo saturu. Turpat blakus arī dažādu izmēru sapulču zāles. Mediju intervijām ierīkots īpašs stūrītis, kurā redzams gan uzņēmuma logo, gan sarūpēts atbilstošs apgaismojums bildēšanai. Ja vajag runāt pa telefonu, noderēs telefonbūdiņas. Padomāts arī par atslodzes brīžiem — pieejamas atpūtas zonas, plaša virtuve, jo darba zonā ēst nav pieņemts, izklaides zonas ar video un galda spēlēm, kā arī bērnu istaba, kurā vecāki var strādāt un paralēli pieskatīt atvases. Intensīvam darbam, kur nepieciešams koncentrēties, piemērotākā būs klusā zona, kurā nav atļautas sarunas. Katrā telpā redzami arī skaņas slāpēšanas elementi, kas sadala telpu un absorbē skaņu. «Virzāmies pretī birojam, kur papīra dokumenti vairs netiek izmantoti, jo galvenais darbarīks ir dators un telefons,» teic Vancovičs. Viņš papildina, ka visu nepieciešamo varētu paveikt arī tikai telefonā, tomēr rakstīšana tajā nav tik ērta, tāpēc līdzi viegls portatīvais dators. Šobrīd tehnoloģijas atļauj būt ļoti mobilam. 

«Gaidīju, ka pielāgoties šādām pārmaiņām būs grūtāk, taču pieradu burtiski trīs dienu laikā. Darbinieki jau iepriekš, kad man vēl bija savs kabinets, bija pieraduši pie tuvas komunikācijas, jo durvis vienmēr bija atvērtas,» skaidro vadītājs. Viņš uzsver, ka vienmēr komunikācijā cenšas izvairīties no liekvārdības un atrast esenci. «Pie manis var nākt ar jebkāda rakstura problēmu un runāt bez īpaša filtra — atklātība ir viena no uzņēmuma stiprākajām vērtībām!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu