Mans maciņš — telefons! • IR.lv

Mans maciņš — telefons!

Baiba Kļava

Tālruņa numurs konta numura vietā! Bankās apgriezienus uzņem jauns pakalpojums, kas ievērojami atvieglo pārskaitījumu veikšanu

Pāris vienkāršu soļu bankas mobilajā lietotnē, un nauda ieripo saņēmēja kontā! Lai veiktu pārskaitījumu draugam vai kolēģim, vairs nav jāzina viņa konta numurs — atliek atvērt viedtālrunī bankas lietotni, no kontaktpersonām izvēlēties saņēmēju un norādīt maksājuma detaļas.

Latvijas Banka ir izveidojusi Zibsaišu reģistru, kas uztur saiti starp klienta konta numuru un mobilā tālruņa numuru. Balstoties uz šo servisu, bankas sāk piedāvāt mūsdienīgu pakalpojumu — pārskaitījumu uz mobilā tālruņa numuru, ļaujot maksājumus sagatavot ātrāk un ērtāk.

Šobrīd tālruņa numuram var piesaistīt vienu fiziskās personas bankas kontu, savukārt vienu bankas konta numuru — vairākiem tālruņa numuriem. Ieceres Zibsaišu reģistra attīstībai nākotnē ir visai grandiozas, jo bankas kontu varēs saslēgt arī ar citiem identifikatoriem, piemēram, e-pasta adresi un ID kartes numuru, un pat sociālo tīklu kontiem.

Kas tas ir? 

Maksājums uz mobilā tālruņa numuru ir parasts maksājums, tikai tā sagatavošana ir ātrāka un lietotājam ērtāka, jo nav jānorāda saņēmēja bankas konta numurs, Ir Nauda skaidro Latvijas Bankas valdes loceklis Harijs Ozols. Maksājums tiek veikts bankas mobilajā lietotnē, un par šo pakalpojumu netiek piemērota papildu maksa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu