Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Mīlestības vecums
Sonora Broka

oooo Oļegs. Jura Kursieša (Modris, 2014) jaunākā filma — sociāla drāma par jauna vīrieša nokļūšanu mūsdienu verdzībā — pirmizrādi piedzīvoja Kannu kinofestivāla Quinzaine des Réalisateurs konkursa skatē. Filmas varonis Oļegs dodas uz Beļģiju kā viesstrādnieks, kur nonāk atkarībā no poļu mafijas. Tēmas aktualitāte, pārliecinoša kinematogrāfiskā kvalitāte, kā arī nospriegotā aktieru saspēle — lietuviešu aktieris Valentīns Novopoļskis Oļega lomā un Dāvids Ogrodņiks poļu varmākas Andžeja lomā — nodrošinājusi filmai veiksmīgu startu starptautiskajos kinofestivālos, un, visticamāk, piesaistīs skatītājus arī Latvijā. Kino no 4. oktobra.

Dauntonas abatija / Downton Abbey. Sešas sezonas garajam televīzijas seriālam, kurš attēloja britu aristokrātu un viņu kalpotāju dzīvi no 1912. gada līdz 20. gadu vidum, radīta kinoversija. Filma vieniem būs atkalredzēšanās ar seriāla varoņiem, citiem — iepazīšanās ar autentiski veidotu vēsturisko vidi un aristokrātiskajām kaislībām. Neesmu redzējusi. No 4. oktobra.

Mīlestības vecums / Celle que vous croyez. Filmas ar franču aktrisi Žiljetu Binošu tradicionāli sola sievišķīgu, mērenīgu un elegantu kinoprieku, netiecoties uz kinematogrāfiskiem eksperimentiem. Diezgan remdenajam sižeta pieteikumam — universitātes pasniedzēja Klēra pārdzīvo krāpšanu un tai sekojošo šķiršanos — pipariņu piešauj negaidīts pavērsiens. Klēra virtuālajā pasaulē sev izveido 24 gadus vecu avataru un jau drīz iepazīstas ar jauno fotogrāfu Aleksu. Neesmu redzējusi. Splendid Palace no 4. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu