Lauma un Juris Buši, Sēņu medniekiem autori • IR.lv

Lauma un Juris Buši, Sēņu medniekiem autori

Viena no domām, taisot lapu, bija noskaidrot, kur sēnes aug. Ne jau, lai koordinātas publicē, bet apmēram pasaka, stāsta Juris Bušs, kurš kopā ar sievu Laumu administrē forumu sēņotājiem. «Tomēr, dabīgi, neviens latvietis jau nedalīsies ar savu sēņu vietu!» Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Feisbukā jau bija Latvijas sēņotāju grupa, taču tur darba valoda pārsvarā bija krievu, un profilā rēgojās cariskās Krievijas simbolika, divgalvainais ērglis, atceras Juris Bušs. «Mans darbs ir saistīts ar militāro sfēru, taču neiešu stāties tādā grupā.» Pagājušajā vasarā viņš izveidoja savu forumu Sēņu medniekiem. Interneta vidē gan viņš pazīstams kā Juris Bravo. Pirmais pasē rakstītā uzvārda burts «b» NATO fonētiskajā alfabētā tiekot atšifrēts kā «bravo», to izmanto, piemēram, izrunājot uzvārdu pa burtiem radiosakaros. «Būtu arī vārdu nomainījis, bet «j» šifrējas kā «Džuljeta»,» iesmejas Juris.

Vispirms viņš Sēņu medniekiem pievienoties lūdza tuvākos draugus. «Tie arī liela daļa ir sēņotāji, kā jau latvieši.» Nesezonā grupā valdīja klusums. Tā atdzīvojās pavasarī, kad mežā izlīda murķeļi. «Un vasarā pats to pabikstīju, kaut vai uzdevu jautājumu, vai kāds ir bijis mežā? Tauta sāka vākties.» Juris priecājas, ka viņa iniciatīva ieguvusi jau gandrīz 3000 sekotāju, izrādījusies laba, cilvēkiem derīga platforma. Lielāko aktivitāti tā piedzīvo patlaban, kad dalībnieki cits citam atrāda baravikas. Kāds pāris Kurzemē četrās stundās atrada 143!

Sēņu medniekiem kurators internetā nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Izraidīts no vegānu foruma, gaļas cienītājs izveidoja arī grupu No Vegan Latvija. «Pirms armijas esmu bijis pārdošanas vadītājs, par mārketinga lietām ir zināšanas. Esmu taisījis lapas uzņēmumiem. Bet šie ir izklaides projekti.» 

Viņš šogad ar grozu un nazi mežā daudz nav bijis, lolo piecus mēnešus veco meitu Lieni. Kā otru administratoru Sēņu medniekiem pievienojis sievu Laumu, Latvijas Universitātes Analītiskās ķīmijas katedras pētnieci. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu