Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Jelgava '94
Sonora Broka

oooc Jelgava ‘94. Pēc Jāņa Joņeva romāna motīviem veidotās filmas centrā ir pusaudzis ar sapni par draudzību ar klasesbiedreni Kristīni, ģitārspēles prasmi un iederēšanos metālistu aprindās. 90. gadu Jelgavas daudzdzīvokļu namu un skolas koridoru faktūras filmas režisors Jānis Ābele un mākslinieki inscenējuši apbrīnojami precīzi. Uzteicama ir neprofesionālo aktieru spēle — Jānis un viņa jauniegūtie draugi Nāve un Zombis iekuļas gandrīz katrās nepatikšanās. Savukārt kariķētā profesionālo aktieru spēle gan šķiet pārspīlēta. Jelgavai ‘94 ir potenciāls kļūt par kulta filmu, pateicoties meistarīgajam operatora darbam un autentiskajai subkultūras atveidei. No 20. septembra.

ooo Rembo: Pēdējās asinis / Rambo: Last Blood.  Jau piekto reizi uz ekrāniem atgriežas ASV īpašās vienības veterāns Džons Rembo, ko pirmoreiz iepazinām 1982. gada filmā Rembo: Pirmās asinis. Posttraumatiskā stresa sindroma mocītais veterāns apmeties uz dzīvi rančo, zem kura izbūvētajos tuneļos joprojām skan The Doors un glabājas piemiņas lietas no Vjetnamas kara. Uzzinājis, ka gūstā nonākusi viņa audžumeita, Rembo dodas nevienlīdzīgā cīņā ar Meksikas karteli. Silvestra Stallones atveidotais veterāns, lai gan garā nesalaužams, šoreiz izskatās dzīves nogurdināts, viņu vajā sāpīgas atmiņas, un arī fiziskā forma vairs nav tāda, kā agrāk — ar elēģisko noskaņu filma atšķiras no iepriekšējām. No 20. septembra.

oooc Afēristes / Hustlers. Piparoti glamūrs striptīzdejotāju draudzības stāsts, kurā lomās iejutušās arī popmūzikas slavenības — apbrīnojamu meistarību dejās ap stieni demonstrē Dženifera Lopesa, bet grimētavā visai rupjas gudrības bārsta Cardi B. Striptīza kluba labākie klienti līdz pat 2007. gada banku krīzei ir Volstrītas finansisti. Dejotāju prātos dzimst plāns, kā atgūt zaudētos ienākumus un atriebties vīzdegunīgajiem biržas brokeriem. No 20. septembra.

Uz zvaigznēm / Ad Astra. Venēcijas kinofestivālā pirmizrādītā filma ar Maksa Rihtera mūziku un zvaigžņoto aktieru ansambli — Bredu Pitu, Līvu Taileri, Tomiju Lī Džonsu un Donaldu Sazerlendu — guvusi kritiķu atzinību. Filma vēsta par astronauta Roja Makbraida ceļojumu uz attālākajiem Saules sistēmas nostūriem pazudušā tēva meklējumos. Kosmosā viņš aci pret aci satiekas ne tikai ar biedējošiem tā iemītniekiem, bet arī saviem iekšējiem dēmoniem. Neesmu redzējusi. No 20. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu