Vakariņas maestoso • IR.lv

Vakariņas maestoso

El Celler de Can Roca
Jānis Jenzis, operas un restorānu cienītājs

Galamērķi mūzikas un garšu baudītājiem

Opera man patikusi vienmēr. Mamma veda uz operu kopš sešu gadu vecuma, un pirmā izrāde, ko atceros, bija Traviata ar Elgu Brahmani, vienu no mūsu visu laiku labākajām Violetām. Līdz šim brīdim atceros, kā viņa nomira, roka noslīdēja no gultas, un no tās izkrita kamēlijas. Tā sākās mana mīlestība pret operu. 

Ceļojot kā galamērķi mēdzu izvēlēties kādu īpašu operas izrādi vai simfoniskās mūzikas koncertu, un tad pilnam baudījumam piemeklēju ne mazāk izcilu restorānu. Šāds ceļojums jāplāno savlaicīgi, tiklīdz zināma programma un restorānā vēl var dabūt galdiņu.

Piemēram, lai dzirdētu Elīnu Garanču Spānijas opernamā Gran Teatre del Liceu, kas atrodas Barselonā, un pēc tam pavakariņotu manā mīļākajā restorānā El Celler de Can Roca, biļetes un galdiņu restorānā nāksies rezervēt pusgadu, pat gadu iepriekš. 

Viens no maniem iecienītākajiem opernamiem ir Londonas Karaliskā opera, pēc kuras apmeklējuma mēdzu izvēlēties indiešu restorānu — Londonā tie ir labākie, piemērojušies eiropiešu garšas kārpiņām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu