Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Dadzītis
Sonora Broka

Dadzītis / The Goldfinch. Trīspadsmitgadīgais Teodors ir mātes bojāejas liecinieks teroraktā Metropoles mākslas muzejā Ņujorkā. Šī traģēdija ietekmē viņa turpmāko dzīvi — puisi vajā vainas apziņa un sēras. Tomēr ir arī kāda piemiņas lieta, kurai ir būtiska nozīme stāstā, — neliela glezna ar putniņu dadzīti. Pulicera balvas ieguvušās rakstnieces Donnas Tartas (Donna Tartt) romāna ekranizējumā uzmanība pievērsta detaļām, videi un rūpīgi veidotai filmas atmosfērai. Neesmu redzējusi. No 13. septembra.

ooc  Papuča miljoni. Vladimirs Vdovičenkovs, aktieris ar vērā ņemamu kinopieredzi, tajā skaitā lomām Pjotra Buslova filmā Bembis un Andreja Zvjaginceva Leviatānā, iejuties manipulatora un finanšu afērista Vadima tēlā. Pasakai līdzīgais stāsts par sprukās nonākušā biznesmeņa un viņa sešpadsmitgadīgās, provincē mītošās meitas atkalsatikšanos ir izklaidējošs, bet diez vai piesaistīs patiesu kinobaudītāju uzmanību.  No 13. septembra.

47 metri dzelmē 2: Haizivju pilsēta / 47 meters down 2: Uncaged. Ideāls asa sižeta filmas uzstādījums — četras jaunietes dodas dziļi dzelmē apskatīt senas pilsētas drupas. Tomēr alu labirints slēpj kādu pārsteigumu — tur mīt nenogurdināmas, asinskāras haizivis. Sižets veidots gana precīzi, lai skatītāji saņemtu nepieciešamo baiļu un pieaugošas spriedzes devu. Neesmu redzējusi. No 13. septembra.

Palaidnis / Trouble. Kucēns vārdā Palaidnis, visu lutināts, uzaudzis greznā savrupnamā, bet pēc saimnieces nāves nonāk uz ielas. Tur viņam ne tikai jāapgūst izdzīvošanas māka, bet arī jāglābjas no mantojuma tīkotājiem. Animācijas filma par kucēna piedzīvojumiem dublēta latviešu un krievu valodā. Neesmu redzējusi. No 13. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu