Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Konkurences padome (KP) pirmdien neatļāva atkritumu apsaimniekotājam Tīrīga slēgt līgumus ar Rīgas iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu. KP arī uzdeva Rīgas domei atjaunot un turpināt līgumus ar esošajiem atkritumu apsaimniekotājiem uz pagaidu noregulējuma laiku. KP iebilst pret Tīrīga monopolu uz 20 gadiem. Otrdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) aicināja valdību izsludināt ārkārtas situāciju Rīgā saistībā ar krīzi sadzīves atkritumu apsaimniekošanā.

Valdības partijas turpina sarunas par 2020. gada budžetu. Piektdien tās izjauca domstarpības ar JKP par finansējumu Liepājas cietumam, nesaskaņas rada arī JKP prasības iekļaut budžetā minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu līdz 500 eiro. Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) ir apņēmies valsts budžetu pieņemt oktobrī valdībā un novembrī Saeimā.

Ģenerālprokuratūra pagājušajā nedēļā izbeidza kriminālprocesu pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni lietā par Zaļo un Zemnieku savienības, iespējams, nelikumīgu finansēšanu. Kriminālprocesu KNAB sāka 2016. gada oktobrī. Apsūdzību Truksnim un uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam Ģenerālprokuratūra uzrādīja pērn novembrī. Pret Krūmiņu kriminālprocess nav izbeigts, viņš joprojām ir apsūdzētā statusā. Prokuratūra nesniedza skaidrojumus, kāpēc izbeigusi lietu pret Truksni.

Valsts prezidents Egils Levits pagājušajā nedēļā Saeimas rudens sesijas pirmajā sēdē aicināja parlamentu steidzami risināt sabiedrisko mediju pārvaldības un finansēšanas jautājumus, palielināt valsts finansējumu partijām, veicināt izglītības kvalitāti un efektīvāku ekonomisko noziegumu apkarošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu