Mēbeles, kas nepazīst konveijeru • IR.lv

Mēbeles, kas nepazīst konveijeru

Jurijs un Sergejs Morozovi, īpašnieki un uzņēmuma valdes locekļi. Foto — Gints Ivuškāns
Aivars Kļavis

No senatnīga paskata galdiņa, kas 80. gadu beigās tapis uz daudzdzīvokļu mājas balkona, līdz ģimenes uzņēmumam ar vairāk nekā miljons eiro apgrozījumu mūsdienās — tāds ir ekskluzīvo mēbeļu ražotāja Morozov & Son ceļš

Savdabīgas, ekskluzīvas mēbeles, kā arī dizaina elementi, sākot no sienu un griestu paneļiem, durvīm, iebūvējamiem skapjiem vai palodzēm. Tas viss top kompānijā Morozov & Son Rīgā. Turklāt viņi paši saražoto arī montē un uzstāda — nereti no nulles līdz atslēgai.

Savulaik pirmie klienti bijuši Rīgas naktsklubi un lepnākie restorāni. Tagad tās ir viesnīcas, salonveikali, biroji, savrupmājas gan Rietumeiropā, gan Krievijā. Pēdējā laikā arī jahtas.

Visi izstrādājumi ir unikāli — pārsvarā roku darbs, nereti izgatavoti vienā eksemplārā, kurš nu atrodas Monako, Izraēlā vai Francijā. Latvijā pieprasījums pēc šāda interjera ir ierobežots, tāpēc lauvastiesa tiek eksportēta, lai gan sākās viss tieši ar Latvijas tirgu.

  liecina nosaukums, Morozov & Son ir ģimenes uzņēmums, kura īpašnieki ir tēvs un dēls — Jurijs un Sergejs Morozovi. «Pēc izglītības esmu metālapstrādes tehnologs, bet mana aizraušanās vienmēr bijusi koks,» saka Jurijs Morozovs, kurš 90. gadu sākumā pievērsās mēbeļu ražošanai, kļūdams par individuālo komersantu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu