Sapurināties • IR.lv

Sapurināties

Nellija Ločmele

Brīvdienās laukos sakārojās plūmju kūku, tāpēc devos dārzā raudzīt ražu. Sapurināju koku cerībā uz gatavākajām plūmēm, bet vispirms dabūju sapuveņu birumu — lapseņu izēstas un jau sažuvušas, vai tikai nupat sākušas maitāties. 

Līdzīgu purināšanas metodi laikam sācis pielietot KNAB. Pieķeras tā kārtīgāk kādai nozarei, un bojāto augļu klājiens kā uz delnas. Šīs nedēļas vēsts par KNAB un Konkurences padomes kopdarbu, izsekojot vismaz desmit lielāko būvkompāniju kartelim, ir cerīga katram latvietim, kurš gadiem atklausījies par «otkatiem» un tāmju uzpūšanu pasūtījumos un nekad nav spējis saprast, kāpēc par to runā žurnālisti medijos, nevis prokurori tiesās. Lieta nule sākusies, taču vēriens liek domāt, ka likumsargi sasparojušies īstam karam. Lai izdodas veiklību savienot ar precizitāti un nezaudēt izturību!

Konkurences padomes stingra un droša roka šobrīd ir vienīgā cerība arī milzīgam skaitam rīdzinieku, kas nepiekrīt Rīgas domes sagādātajam atkritumu monopolam — pašlaik iedzīvotāji sāk celt dumpīgas balsis, bet iespēja apturēt nesamērīgi dārgo jauno līgumu ir tikai KP rokās. Tā sola drīzu lēmumu.

Vērienīgi, lai arī pagaidām neoficiāli atklājumi ir vēl citā sāpīgā jomā, kas Latvijai liek iespringt jau pāris gadus — naudas atmazgāšanas apkarošanā. Ir izdevies uzzināt par likumsargu aizdomām, ka milzīgai daļai no slēgtajā ABLV bankā iestrēgušās naudas ir iespējami nelegāla izcelsme. Runā par miljardu! Jau ierosināta virkne kriminālprocesu, bet aizdomīgo kontu vētīšana turpinās. Arī šis darbs no sprinta sen pāraudzis maratonā, kurā galvenais trumpis būs izturība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu