Runāt arī par nepatīkamo • IR.lv

Runāt arī par nepatīkamo

Valdis Vanags, SIA Sense of Team vadītājs. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Viss sākās ar biedrību Duksis, kas strādāja ar problemātiskiem Ogres pusaudžiem. Tagad Valda Vanaga komandas veidošanas uzņēmuma Sense of Team pieredze noder gan arhitektiem, gan programmētājiem, gan baņķieriem

Kompānijas Sense of Team kompaktais birojs Rīgas centrā īstenībā ir kā štābs, domāts tikai «iekšējai lietošanai». Komandas veidošanas uzņēmuma darbinieki ikdienā dodas pie klientiem, treniņus organizē visdažādākajās vietās. «Strādājam viesnīcās, viesu namos, arī birojos. Varam strādāt pat ar 90 cilvēku rūpnīcas kolektīvu, bet tad to dalām grupās,» stāsta Sense of Team līderis Valdis Vanags. Nelielu komandu treniņiem izmanto pašu iekārtoto mācību centru laukos Bērzaunē pie Madonas, kur nekas neatgādina par galvaspilsētas burzmu un rutīnu.

 «Jau 20 gadus esmu veicinājis tādas vides veidošanu, kurā cilvēki var izteikties, nebaidās būt ievainojami. Tad komunikācija kļūst īsta. Tu nevari iedomāties, cik daudz uzņēmumos ir viltus harmonijas un smaidu!» iesaucas sarunas biedrs. «Mūsu darbs reizēm nav patīkams — mēģini rakties lietās, kur rakties nav labi. Bet, ja uzņēmums grib biznesā tiešām kaut ko ilgtermiņā sasniegt, tas viss ir jāvelk uz āru.»

Spontāni, bez biznesa plāna

Valdis Vanags Sense of Team izveidoja 2006. gadā. Viņa uzņēmuma pirmais nosaukums īstenībā bija Latvijas pieredzes izglītības centrs. 

Angliskais vārds radās, sākot strādāt Baltijas tirgū. Tomēr jau iepriekš, kopš gadsimtu mijas, Vanags ar domubiedriem spēkus komandu treniņos izmēģināja nevalstiskās organizācijas formātā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu