5 interesanti koncerti septembrī • IR.lv

5 interesanti koncerti septembrī

Sitaminstrumentālistu apvienība Perpetuum Ritmico. Publicitātes foto
Anete Ašmane, speciāli Ir

6.—8. septembrī Dzintaru koncertzālē Kremerata Baltica festivāls

Septembra sākumā, kad Dzintaru Lielā zāle tiek atstāta līdz nākamajai vasarai, Kremerata Baltica aicina uz savu festivālu koncertzāles iekštelpās. Trijos dažādos koncertos kopā ar orķestri uzstāsies gan tā tēvs un iedvesmotājs vijolnieks Gidons Krēmers, gan ērģelniece Iveta Apkalna, Osokinu ģimenes trīs pianisti, bass Aleksejs Močalovs, diriģents Fuads Ibrahimovs un citi. Skanēs orķestrim pēdējos gados tik tuvā Mečislava Veinberga darbi, gaidāms arī Andra Dzenīša pirm­atskaņojums Leaves Leave Leipzig, arī Marģera Zariņa, Johana Sebastiana Baha, Ērika Ešenvalda, Bohuslava Martinū, Džordžes Enesku un Dinu Lipati mūzika. Pēc spraigās vasaras sezonas Kremerata Baltica iesāks tikpat spraigu rudens koncertsezonu.

13.—15. septembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis festivāls Čello Cēsis

Pāris dienas Cēsīs būs jaunu tikšanos pilnas! Pianists Reinis Zariņš sastapsies ar amerikāņu čellisti, Bang on a Can All-Stars dalībnieci Ešliju Bāsgeitu un iepazīstinās ar laikmetīgo mūziku čellam. Čellists Ēriks Kiršfelds latviešu, amerikāņu un pat ķīniešu mūzikā saspēlēsies ar atraktīvo un enerģisko sitaminstrumentālistu apvienību Perpetuum Ritmico. Māsas Margarita un Kristīne Balanas (čelliste un vijolniece) satiksies Glāsa Dubultkoncertā, bet Margaritu pavisam citā — gleznotājas — ampluā redzēsim arī koncertā, kur viņa krāsās ietērps klavesīnistes Ainas Kalnciemas un čellista Ramona Jaffes dueta skaņas. Padomāts arī par mazākajiem klausītājiem, kam trio Art-i-Shock kopā ar japāņu scenogrāfi un dejotāju stāstīs teiku par divām zvaigznēm. Festivāla centrā, protams, čells, bet šoreiz — dažādās izpausmēs, stilos, sastāvos un kombinācijās.

20. septembrī Lielajā ģildē LNSO sezonas atklāšanas koncerts

Vācu vijolnieks Franks Pēters Cimmermans.
Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu