Dainis Lauskis, izbrauca Baltijas ceļu • IR.lv

Dainis Lauskis, izbrauca Baltijas ceļu

Dainis Lauskis: «Šodienas auto piedāvā servisu — pārvietot cilvēkus no viena punkta uz otru, tas ir transports, bet žigulis — tā ir īsta mašīna!» Foto — Krista Dzidzēviča
Krista Dzidzēviča

Kad 1985. gadā Dainis Lauskis pārnāca mājās no armijas, viņa pirmais auto bija žigulis. Viena no tā laika labākajām mašīnām, kādu varēja iegādāties. Pašlaik Dainim pieder jau četri šādi auto, un jau septiņus gadus kopā ar domubiedriem pulcē Latvijas aktīvākos žiguļu īpašniekus, lai dotos vairāku dienu ekskursijās. Šajā vasarā — pa vēsturisko Baltijas ceļu. 

Viss sākās 26. jūlijā Skaistkalnē, kur sapulcējās vairāk nekā 20 dažādu vecumu, krāsu un modeļu žiguļi. Kamēr šoferīši iepazinās cits ar citu, reģistrējās braucienam, saņēma atjautības uzdevumu lapas, kas nākamo trīs dienu laikā būs ceļā jāaizpilda, vietējie, salipuši pie logiem, bildēja mašīnas un drosmīgākie pat pajautāja, vai drīkst apskatīt auto tuvāk. 

Pirmā diena pagāja Lietuvā — braucēji viesojās antīko auto muzejā un vēl pāris tūrisma objektos. Otrajā dienā Bauskā tika nobraukts garām piemineklim, kas uzcelts cīnītājiem pret padomu okupācijas režīmu, bet pie Igaunijas robežas visi braucēji sadevušies rokās kā pirms 30 gadiem, lai uzņemtu kopēju foto pie skulptūras Baltijas ceļš. 

«Viss savulaik sākās ar VAZ forumu internetā, kurā veči mainījās ar rezerves daļām un pļāpāja par žiguļiem. Izdomājām, ka jāsatiekas, un 2013. gadā sākās šī tradīcija. Toreiz trīs dienu laikā nobraucām Latvijas jūras robežu no Ādažiem līdz Rucavai, savācās 23 mašīnas,» atceras Dainis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu