Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Vasaras izdzīvotāji
Sonora Broka

oooo  Vasaras izdzīvotāji / Išgyventi vasarą. 22. un 23. augustā Rīgā norisināsies Baltijas filmu dienas — kaimiņvalstu jaunāko filmu izlase un iespēja tikties ar filmu veidotājiem. Programmā arī Toronto kinofestivālā debitējusī Marijas Katavradzes filma Vasaras izdzīvotāji, kas runā par sabiedrības stigmām un stigmatizētajiem. Lietuviešu filma seko jaunai psiholoģei Indrei un diviem klīnikas pacientiem pārbraucienā no vienas ārstniecības iestādes uz otru. Brauciens, kas sācies saspringti, izvēršas negaidīti sirsnīgs un arī sāpīgi atklāts. Splendid Palace 22. augustā.

oooo  Maģiskās naktis / Notti magiche. Režisora Paolo Virdzi retro kriminālkomēdiju caurstrāvo itāļu kino Zelta laikmeta gars. Galvenie varoņi ir trīs jaunie scenāristi, kuru acu priekšā norisinās dzīves scenārijs — vakarā, kad noslēdzas pasaules kauss futbolā, no Tibras izceļ kāda producenta līķi. Viņus gaida iekļūšana gan kino Olimpā, gan aizdomās turēto sarakstā. No 23. augusta.

ooo Trakās brīvdienas / Premières vacances. Franču romantiskās komēdijas galvenie varoņi iepazīstas lietotnē Tinder. Azartiskā māksliniece Mariona alkst piedzīvojumu, savukārt Bens nēsā līdzi roku dezinfekcijas šķīdumu un sapņo par all inclusive atpūtu viesnīcā. Pāra piedzīvojumi ir uzjautrinoši un iedvesmo nelielai devai avantūrisma arī ikdienā.  No 23. augusta.

Dusmīgie putni. Filma 2 / The Angry Birds Movie 2. Nesamierināmās karojošās nometnes — dusmīgos putnus un zaļās cūkas — gaida izaicinājums. Vai viņi spēs apvienot spēkus, lai stātos pretī jaunam ienaidniekam? Filmu latviskajā versijā ierunājuši Aija Andrejeva, Aminata, Kaspars Kambala un citi. No 23. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu