Kosmonauts bedrē • IR.lv

Kosmonauts bedrē

Aivars Ozoliņš

Jaunais Rīgas domes priekšsēdētājs turpinās 20 gadus darīto

Rīgas domes korupcijas seja turpmāk būs Oļegs Burovs. Viņš pats laikam negribētu mantot šādu tēlu no Nila Ušakova un nākamajā rītā pēc ievēlēšanas uzstāja, ka «beidzas Rīgas ēra ar vienu ikonu» un turpmāk visu vilkšot «komanda». Taču daudzsejainā sistēmiskā korupcija Rīgā paliek, pat ja babuškas nebučos rokas Oļegam, kā 10 gadus bučoja Nilam.

«Konstrukcija paliek tāda pati,» Burovs skaidroja vienošanos par varu. Labāk par viņu šīs konstrukcijas kaktus un labirintus pārzina varbūt vienīgi vecākais brālis partijā Andris Ameriks, līdz kura zināšanām Burovam, kā pats saka, esot kā padomju kosmonautam līdz Mēnesim. Izklausās pēc godbijīga lojalitātes apliecinājuma. Pašam arī ir gana pieredzes. Burovs sāka strādāt Rīgas domes struktūrās 1998. gadā, bet kopš 2013. gada to dara jau ar deputāta mandātu.

Politika nemainīsies, tomēr galvenās sejas nomaiņai Latvijas lielākajā pašvaldībā būs iespaids gan uz norisēm Rīgā, gan arī uz Latvijas valdību, un sekas jutīs ne tikai rīdzinieki vien.

Vispirms jāatgādina, ka Burovs un Ušakovs ievēlēti no viena saraksta, taču viņa Gods kalpot Rīgai skaitās atsevišķa partija. Tāpēc jāatgādina arī, ka Burova partijas biedram Dainim Turlajam jūnijā izdevās pabūt par domes seju tikai trīs nedēļas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu