Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Aktrise un laiks. Vija Artmane
Sonora Broka

Aktrise un laiks. Vija Artmane. Kinoteātra Splendid Palace sezonas atklāšanas seanss ieplānots 21. augustā — dienā, kad aktrisei Vijai Artmanei apritētu 90. Latviešu kino ekrāna karalienei par godu tapis režisores Agitas Cānes-Ķīles un scenārija autores Dairas Āboliņas kopdarbs — dokumentālā filma Aktrise un laiks. Vija Artmane. Filmā — ģimenes un laikabiedru atmiņas, izrāžu un interviju ieraksti, kā arī vēl nepubliskoti ģimenes arhīva filmējumi, ko uzņēmusi pati aktrise un viņas vīrs Artūrs Dimiters. Neesmu redzējusi. Splendid Palace 21. augustā.

ooo Labie zēni / Good Boys. Sestklasnieki Makss, Tors un Lūkass ir nešķirami draugi. Makss saņem ielūgumu uz ballīti ar bučošš‘anos. Neviens no zēniem to nemāk, tāpēc puikas nolemj ar dronu izspiegot kaimiņu meitenes. Trijotne iekļūst neticamu un absurdu piedzīvojumu virtenē. Alus zagšanas mēģinājums, automaģistrāles šķērsošana un studentu korporācijas mītnes ieņemšana ar peintbola šauteni ir tikai daži no tiem. Komēdiju Superbad, Pineapple Express un Sausage Party autoru jaunākais veikums uzskaņots precīzi divpadsmitgadnieku joku līmenī, kur pārspīlētas situācijas pavada bērnišķīgi sulīgi lāsti. No 16. augusta.

Tur. Personīgajā pieredzē balstītu stāstu par mīlestību, kam nav robežu, sadarbībā ar LMT radījis režisors Uldis Cipsts. Futūristisku elementu caurstrāvotās filmas centrā ir informācijas tehnoloģiju speciāliste Gundega (Ilva Centere). Pēc neveiksmju sērijas personīgajā un profesionālajā jomā Gundegai izdodas radīt mākslīgo intelektu, kurš pieņem Gundegas bojāgājušā drauga Raimonda (Regnārs Vaivars) identitāti. Viņa ir izvēles priekšā — mīlēt virtuālo ilūziju vai atklāt pasaulei miljonus vērto izgudrojumu. Neesmu redzējusi. No 16. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu