Ar vieglu ironiju, ne pārāk nopietni • IR.lv

Ar vieglu ironiju, ne pārāk nopietni

Carnival Youth trijotne: dvīņi Emīls un Edgars Kauperi un Roberts Vanags. Foto — Filips Šmits
Jānis Žilde, TVNET žurnālists, mūzikas kritiķis

Grupas Carnival Youth jaunais albums Good Luck — bez vēnu griešanas un liekām sāpēm

Pēc Vienā vilcienā — pirms diviem gadiem izdotā albuma latviešu valodā — grupa Carnival Youth atgriežas ar 12 jaunu dziesmu ierakstu angļu mēlē. 

«Mums būtu nepieciešamas vēl trīs citas profesijas, lai varētu atļauties muzicēt tikai Latvijā un latviski,» puiši reiz teikuši kādā intervijā, skaidrojot savu izvēli dziedāt angliski. Tik tiešām, jau vairākus gadus viņiem izdevies iekļūt klubu koncertu apritē Eiropā, un, visticamāk, lēmums uzstāties starptautiski zināmā valodā ir ekonomiski pamatots. 

Arī paši jaunekļi ir mileniāļi, kas dzimuši 90. gadu vidū, uzauguši ar mūziku angļu valodā, agrīnajos pusaudžu gados saņēmuši interneta poti un tīmekļa informācijas lavīnu, kas arī pamatā ir angliski. Proti, grupa komfortablāk jūtas globālajā anglosakšu informācijas telpā, nevis šauri latviskajā vai kā nedaudz vecākas paaudzes — postpadomju informatīvajā telpā.

Nu jau kādu pusgadu grupai pievienojies jauns basģitārists Kristians Kosītis, kas ir trešais basists grupas neilgajā pastāvēšanas vēsturē, taču pagaidām vēl Karnevāla bērni sevi pozicionē kā trio. Arī uz jaunā albuma publicitātes bildēm redzami brāļi Emīls un Edgars Kauperi un Roberts Vanags. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu