Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Partija Saskaņa paziņoja, ka ir gatava atbalstīt Rīgas mēra amatā tagadējo pienākumu pildītāju, vicemēru Oļegu Burovu no Gods kalpot Rīgai. Par to partija grib divus vicemēra amatus. Vienam vicemēra un arī Rīgas brīvostas valdes locekļa amatam tiks virzīts Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis (S), otra vicemēra amatā partija vēlas redzēt savas frakcijas vadītāju Annu Vladovu. Domes priekšsēdētāja vēlēšanas paredzētas 19. augustā. Savukārt septiņi no partijām izslēgtie vienojušies par sadarbību un ir gatavi izvirzīt savu kandidātu.

KNAB pabeidzis izmeklēšanu Salu tilta renovācijas lietā un lūdzis apsūdzēt astoņas personas — bijušo Rīgas domes Satiksmes departamenta nodaļas vadītāju Uģi Brožu un vairākus uzņēmuma LNK Industries pārstāvjus. Ar būvdarbiem saistīto dokumentu viltošanas dēļ pašvaldības budžetam nodarīti 300 000 eiro zaudējumi. Broža jau ir apsūdzēts lietā par Krišjāņa Barona ielas remontdarbu dokumentu viltošanu. 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) pirmdien pārmeta Rīgas domei neatbilstību labai pārvaldībai un netieši apšaubīja atkritumu apsaimniekošanas līgumu ar a/s Tīrīga pārslēgšanas likumību. Uzņēmums rīdziniekus steidzina līgumus pārslēgt līdz 15. septembrim, taču Pūce uzskata, ka pašvaldībai pirms tam jāizdod jauni ar VARAM saskaņoti saistošie noteikumi.

Satiksmes ministrija atradusi preses piegādēm nākamgad nepieciešamos 3,7 miljonus eiro, un otrdien valdības sēdē atbalstīja ministrijas piedāvāto risinājumu — trūkstošos līdzekļus ņemt no elektrovilcienu iepirkumam paredzētās naudas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu