Žurnāls: Izdevēji brīdina valdību - ir apdraudēta preses pastāvēšana • IR.lv

Žurnāls: Izdevēji brīdina valdību – ir apdraudēta preses pastāvēšana

3
Ilustratīvs foto: Ieva Čīka, LETA

Pirms došanās vasaras atvaļinājumā valdība jūlija vidū nepieņēma lēmumu par finansējuma piešķiršanu Latvijas pastam, lai nākamgad, tāpat kā līdz šim, kompensētu abonētās preses piegādes izmaksas. Jautājumu atlika uz rudeni, taču jau līdz 23. augustam preses izdevējiem jāslēdz jaunie līgumi ar Latvijas pastu.

Neskaidrās situācijas dēļ pasts paredzējis tik būtiski celt cenas, ka Preses izdevēju asociācija jau paziņojusi — ar šādiem noteikumiem līgumus neslēgs. Izdevēji cer, ka valdība atgriezīsies pie steidzamā jautājuma jau pirmajā sēdē pēc atvaļinājuma 13. augustā un novērsīs pašu radītos preses kraha draudus.

Jautājums skar plašu sabiedrību, jo šogad visā Latvijā ir pasūtīts 431 tūkstotis preses izdevumu abonementu.

Latvijas pasts, nesaņemot skaidrību par kompensāciju, izsūtījis izdevējiem jaunu cenu piedāvājumu 2020. gadam, kas paredz ļoti būtisku sadārdzinājumu. Piemēram, Rīgā un citās lielajās pilsētās preses piegāde sadārdzinātos aptuveni 1,6 reizes, bet laukos — 3,5 reizes. Tādējādi «ir radīti būtiski draudi drukātās preses pastāvēšanai», un ar šādiem nosacījumiem «līgumu slēgšana par preses piegādi 2020. gadam nav iespējama», Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) paudusi vēstulē augstākajām valsts amatpersonām, aicinot steidzami atrisināt kompensācijas jautājumu.

Asociācija prognozē — palielinoties piegādes izmaksām, iespējams abonentu skaita sarukums līdz pat 50 procentiem, bet tas veicinās atsevišķu reģionālo izdevumu slēgšanu un darbavietu likvidēšanu izdevniecībās. Darbavietu zaudējumu līdz pat 600 cilvēkiem prognozējis arī Latvijas pasts.

Šodien preses izdevēji tiekas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu.

Visu žurnāla rakstu lasiet šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (3)

Sskaisle 08.08.2019. 14.48

oj – visi apdraudēti – ka tik ne tā …
vakardien gāju cauri tunelim uz autoostu – tur bērni spēlēja – pūta – vells – flautu vai – pūta, lai dabūtu naudiņu

šitie haļavščiki – literāti – visas varas apdziedājuši un aplaizījuši un no visām varām ar zeltu apbērti – lai žurnālisti uzraksta kā īsti dzīvo literati – kā lielmātes un lielkungi –

tam būtu jādara gals – lai iet un strādā

pretīgi vienkārši – ubagu vairāk kā strādātāju!

korumpanti un liekēži vienkārši smacē nost cilvēkus !

https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/pecpusdiena/kada-bus-platformas-latvian-literature-nakotne.a120261/#login

+1
0
Atbildēt

0

QAnon 08.08.2019. 16.00

Kamēr Sprūds uz paskvilu un safabricētu apsūdzību pamata astoņus mēnešus smaka padumjās milicijas kazemātos, konkurents Bunkuss sarausa 1,5 miljonus un, ja nebūtu nošauts, kopā ar Fiļu un Berni no ABLV būtu izzaguši aktīvus vairāku desmitu miljonu apmērā. Brokas kundze ir talantīga juriste un ja viņas higiēnas prasības būtu tik pat zemas kā Ločmelim, Vansovičam, Ābelei, Velmeram, būtu iestājusies Vienotībā un zagtu uz velna paraušanu.

0
-1
Atbildēt

0

Sskaisle 08.08.2019. 11.35

nekas nesanāks

NAUDIŅU VAJAG SAEIMAS DEPUTĀTIEM – nav svarīgāka darba par to, ko dara viņi
šitā kaimiņa dāma – petraševska vien raujās dienu un nakti – i depiutāte i ministre i jūrmalas koncertu apmeklētāja – cik tur naudiņas neaiziet –

tad padpmājiet paši – ja Baiba Broka mēnesī pelnīja ap 12 000 eur , tad parēķiniet cik valsts maksā citiem šādiem ziķerīgie politiķiem – cik tur miljoni aiziet

tad vēl visi šie būvnieki – un visa veida korumpanti – kā putnu bērni atplestiem knābīšiem

un tad medicīnas oligarhi , kuri miljonus norij acis nepamirkšķnot

ai – airbaltic arī vajag

nē nu labi – nav ko vilkt garumā

prese , lai labāk meklē zārku un domā par pēcnāves iespējām

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu