Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Foto no privātā albuma
Marija Leskavniece

Iesaka Ilze Pīlēna, Integrālās izglītības institūta I3 valdes priekšsēdētāja: «Grāmatas lasīšana man ir kā saruna, dialogs ar tās autoru. Tā nav tikai informācija, bet attiecības. Ja grāmata ir laba, tās ir dodošas attiecības.»


Uldis Pīlēns. (mans) uzņēmēja kods
Grāmata ir saistoša gan esošajiem, gan topošajiem vadītājiem. Bet ne tikai. Tā ir vērtīga lasāmviela visiem, kuri vēlas dzīvē kaut ko sasniegt pašu spēkiem. Saprast, kā nepadoties grūtību priekšā, bet izmantot tās kā motivējošo spēku sevis iepazīšanai un mērķu sasniegšanai. Veiksmīgas uzņēmējdarbības rokasgrāmata, kas balstīta autora pieredzē, 35 gadus darbojoties biznesa vadībā. Pasaulē un biznesa vidē ietekmīgu autoru citāti papildina grāmatā paustās idejas, rosinot domāt, neapstāties un meklēt dzīves patiesās vērtības.


Džordžs Bīms. Es, Stīvs Džobss
Tikai 152 lappuses bieza, bet ļoti vērtīga grāmata. Tajā koncentrētā veidā apkopoti Stīva Džobsa vērtīgākie un spožākie citāti par dzīvi, biznesu, cilvēkiem, komandu, vērtībām, sasniegumiem un zaudējumiem, kas izkristalizējušies viņa 30 gadu darbības laikā.  Grāmata, ko vieglā formāta dēļ ērti paņemt līdzi biznesa ceļojumos, lai pārlasot smeltos šīs harismātiskās personības gudrību, enerģiju un spēku.


Daniels Kānemans. Domā ātri, domā lēnām
Nobela prēmijas laureāts ir radījis psiholoģisko ceļvedi uzņēmējiem un vadītājiem, lai palīdzētu dziļāk un precīzāk sajust savu mentālo potenciālu, saprast, kā veidojas intuitīvā domāšana, kad beidzas tās spēju robežas, kad intuīcija ved pie kļūdām un domāšanas ilūzijām. Vācijas ekonomikas ministrs, valsts «ekonomiskā brīnuma» — pēckara uzplaukuma — idejiskais tēvs Ludvigs Erhards ir teicis, ka ekonomika par 50% ir psiholoģija. Izlasot šo grāmatu, gan jādomā, vai psiholoģijas nozīme ekonomikā, politikā un vispār dzīvē nav vēl lielāka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu