Par izstādēm • IR.lv

Par izstādēm

Foto no privātā arhīva
Jānis Bergs

Uzņēmējs Jānis Bergs raksta par savu pieredzi, turpinot iekarot ASV lielo tirgu

Varat trīs reizes minēt, kur es atrodos, kad rakstu šīs rindas. Jā, pareizi — lidostā! Šoreiz Ņuarkā, kas ir viena no trim Ņujorkas starptautiskajām lidostām. Atkal esmu izvazāts pa pilsētu pilsētām, sausu muti skaidrojies ar lidsabiedrību aģentiem, lai sazvanītu United Premier servisu, man trijos naktī nācās klausīties viņu gaidīšanas mūziku aptuveni pusotru stundu, gulējis esmu tikai dažas stundas un ceru, ka beidzot tikšu lidmašīnā uz Eiropu, kaut arī ar diennakts nokavēšanos. Šīs ir  neērtības, ar kurām jārēķinās katram aizokeāna iekarotājam, ja vien viņš nav tik bagāts, ka var lidināties ar savu privāto lidmašīnu. 

Izgājušo nedēļu esmu pavadījis Ohaio štata galvaspilsētā Kolumbusā, kas ir slavena ar savu lielo universitāti, kas piešķir dzīvīgumu kopumā garlaicīgi pāķiskajam Ohaio štatam. Mēs šeit piedalījāmies lauksaimnieku izstādē Cultivate 2019. Izstādes man ir tuvas, jo SAF Tehnika gada laikā Ziemeļamerikā piedalās kādās divdesmit. Neraugoties uz visām digitālajām klientu ķeršanas tehnoloģijām, joprojām izstādi uzskatu par pašu efektīvāko veidu, kā «ģenerēt līdus», t. i., iegūt sarakstu ar reāliem klientiem, kuri ir izrādījuši nopietnu interesi par tavu produktu.

Pēdējos pāris gadus SAF Tehnika  ir aktīvi attīstījusi jaunu produktu — bezvadu sensoru sistēmu Aranet. Sensori ļauj siltumnīcās mērīt un kontrolēt vides parametrus — temperatūru, CO2, augsnes mitrumu un visu ko citu, ko nu kurš audzētājs uzskata par nepieciešamu vai vēlamu. Mērķis — ar iespējami mazām izmaksām izaudzēt iespējami dārgi pārdodamus augus. Eiropā Aranet ar labiem panākumiem tirgojam jau kādu laiku, bet tagad pienācis laiks startēt Ziemeļamerikā. Tādēļ ar stendu piedalāmies vienā no lielākajām ASV siltumnīcu izstādēm Cultivate 2019. Izstādes rīkotājs ir asociācija AmericanHort, kas dižojas, ka atbalstot savus biedrus jau vismaz 220 gadus, tātad šī nav nekāda plāno galdiņu urbēju sanākšana, bet cienījama sabiedrība ar senu vēsturi. 

Esam atbraukuši uz tādas nozares izstādi, kuru mēs nepārzinām un kur neviens nezina tādu uzņēmumu SAF Tehnika  vai Aranet. Domāju, ka līdzīgā situācijā atrodas jebkurš Latvijas uzņēmums, kurš ieradies iekarot jaunu tirgu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu