Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas iekšzemes kopprodukts šogad otrajā ceturksnī ir pieaudzis par 2,1%, salīdzinot ar 2018. gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. IKP kāpumu galvenokārt ietekmēja pieaugums pakalpojumu nozarēs, tostarp mazumtirdzniecībā par 2,5%.

Pirmie jaunie elektrovilcieni Latvijā sāks kursēt 2022. gada pirmajā pusē, otrdien pēc līguma parakstīšanas ar Čehijas uzņēmumu Škoda Vagonka teica a/s Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis. Visi 32 vilcieni tiks piegādāti līdz 2023. gadam.

Latvijas dzelzceļa padome pagājušajā nedēļā nolēma no 12. augusta izbeigt darba attiecības ar valdes priekšsēdētāju Edvīnu Bērziņu un valdes locekli Aivaru Strakšas. LDz padomes priekšsēdētājs Jānis Lange kā šādas vienošanās iemeslu minēja uzņēmuma vadības un nozares ministrijas dialoga trūkumu. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) maijā izteica neuzticību LDz valdei un vērsās KNAB ar aizdomām par plaša mēroga korupciju šajā valsts uzņēmumā. Linkaits arī lūgs vērtēt viņiem paredzēto kompensāciju likumību, kuru lielums netika atklāts. 

airBaltic emitējusi obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, lai finansētu jaunu lidmašīnu iegādi un nodrošinātu uzņēmuma likviditāti, informēja lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu