Broka turpu šurpu • IR.lv

Broka turpu šurpu

Aivars Ozoliņš

Latvijas Universitātes vadība upurē Broku, lai varētu neko nemainīt

Otrdien daudzus izbrīnīja vēsts, ka darba attiecības ar Latvijas Universitāti izbeigusi tai neaizstājamā Baiba Broka, kura tikai nupat bija šīs attiecības atjaunojusi pēc tam, kad pirms nepilna mēneša bija tās pārtraukusi, pēc bija trīs dienas pavadījusi apcietinājumā. Brokas šaudīšanās starp amatiem Universitātē un cietuma kameru ir slikta ziņa augstskolas vadībai, toties var būt laba Universitātei.

Ja LU vadītājiem ir jāšķiras no krimināllietā par iespējamo kukuļņemšanu iesaistītās, tomēr darbā atkal tikai nupat pieņemtās politbiznesa operatores, tad laikam jau problēmas ar rektora Indriķa Muižnieka, kā uzskata Izglītības ministrija, nelikumīgu ievēlēšanu amatā ir tik nopietnas, ka divu neaizstājamo nosargāšanai resursu nepietiek, un ir izrēķināts, ka Brokas palikšana savā amatā var kaitēt Mužnieka palikšanai savējā.

Pēc aizturēšanas 8. jūlijā KNAB krimināllietā par kukuļņemšanu un trim dienām policijas izolatorā Broka pavēstīja, ka korupcijai neesot vietas viņas dzīvē, «apturēja darbību» Nacionālajā apvienībā, un LU atstādināja viņu no prorektores un iepirkumu komisijas priekšsēdētājas amata. Taču pirmdien uzzinājām, ka trīs nedēļu laikā viņai bija, kā izskatās, radīts jauns amats Universitātē un viņa iecelta par eksperti juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā, kā pati to dēvēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu