Gatavs kompromisiem • IR.lv

Gatavs kompromisiem

1
Nauris Puntulis. Foto — Edmunds Brencis
Pauls Raudseps

Jaunais kultūras ministrs Nauris Puntulis gatavs diskutēt gan par koncertzāli, gan kultūras darbinieku algām, gan krievu valodu LTV7

Pirmdienas pēcpusdienā, verot Kultūras ministrijas durvis, jau uzreiz manāms, ka jaunais ministrs ir ēkā — no lielās sapulču telpas, kur atrodas arī klavieres, skan duets La ci darem la mano no Mocarta operas Dons Žuans. Vēlāk uzzinu, ka Nauris Puntulis (58) ar savu operas kolēģi Ingu Šļubovsku-Kancēviču gatavojas Puntuļa jau daudzus gadus kopā ar Raimondu Macatu un Raimondu Ozolu rīkotajam pasākumam Usmas saulrieta sonāte.

Slavenās rokgrupas Pērkons bijušā solista un Latvijas Nacionālās operas un baleta dziedātāja kļūšana par kultūras ministru ne vienam vien izsaukusi jautājumus. Vai sekmīgs mākslinieks, kura politiskā pieredze aprobežojas tikai ar Rīgas domi, spēs pārtapt par efektīvu ministru? Uz šīs nots arī sāku interviju.

Latvijā esat plašāk pazīstams kā dziedātājs, nevis politiķis. Vai tas varētu traucēt pildīt ministra amata pienākumus?
Nē, tā nedomāju. Pieredze mākslā man varētu palīdzēt, komunicējot ar nozares pārstāvjiem, jo esmu pazīstams ar lielāko daļu ļaužu un šo nozari zinu no dažādiem skatpunktiem. Esmu bijis ierakumu pretējā pusē, piemēram, 2012. gada operas streikā. Cilvēki var teikt — politiskā pieredze ir salīdzinoši maza, bet droši vien kādam cilvēkam ar politisko pieredzi var teikt, ka viņš tik labi nepazīst nozari.

Kāpēc jūs nolēmāt iesaistīties politikā?
Uz to mudināja ārzemju pieredze. Mēs ar Pērkonu un ar Trim tenoriem esam ļoti daudz braukājuši pie tautiešiem pasaulē. No viņiem esmu mācījies, ka valsts nevar labi attīstīties, ja paši tajā neiesaistāmies. Tā ir padomju laika inerce, ka gaidām — kāds mūsu vietā kaut ko izdarīs, izdomās un pateiks, kā mums jādara. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu