Deg vai silda? • IR.lv

Deg vai silda?

1
Nellija Ločmele

Ministru kabineta sēžu zāle no malas drīzāk atgādina datorspēļu salonu ar rindā saliktiem ekrāniem un tiem piekaltiem cilvēku skatieniem, taču pagājušajā nedēļā izrādījās, ka valdība tomēr spēlē futbolu. Katrā ziņā viens no koalīcijas partneriem — Jaunā konservatīvā partija — paziņoja, ka premjers ir saņēmis no viņiem «dzelteno kartīti» par slepenu un sasteigtu Valsts drošības dienesta priekšnieka apstiprināšanu amatā uz otro termiņu. 

Citiem nebija iebildumu, bet JKP līderis Jānis Bordāns intervijā Ir asi kritizē gan procesa necaurspīdīgumu, gan norāda uz trūkumiem drošības dienestu darbā. Tomēr pēc atklātas izrunāšanās šonedēļ premjers un koalīcijas dumpinieki atraduši kopsaucēju — strādās vien tālāk, tikai centīsies vairāk uzklausīt partnerus. Jānis Bordāns, kurš iepriekš emociju uzplūdā bija izteicies, ka valdības vadītājs licis viņam justies kā reiz dziļā opozīcijā Nila Ušakova vadītajā Rīgas domē, pēc šīs sarunas atzina, ka Krišjānis Kariņš esot gan spējīgs aizdomāties un pārvērtēt savu rīcību. «Mēs tomēr esam cilvēki, kas skatās uz darbiem, nevis vārdiem. Esam tagad labāk sapratuši viens otru,» atzīst Bordāns.

Iespējams, vēl draudzīgākas var izvērsties arī Latvijas un Lietuvas attiecības — tā ļauj cerēt jaunā kaimiņu prezidenta vizīte Rīgā un secinājums, ka vispirms tomēr esam brāļi un tikai tad konkurenti. Progress tiešām priecē — Ir bija iespēja intervēt prezidentu Nausēdu jau pirmajā viņa amata mēnesī atšķirībā no priekšteces, kura intervijai nesarosījās gadu garumā. Starp citu, līdzīgi kā Valsts drošības dienesta šefs Normunds Mežviets, uz kura intervēšanu Ir atkal pacietīgi pieteicies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu