Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Zondes nosūtītās fotogrāfijas no Rjūgū liecina, ka asteroīda virsma ir raupja un klāta ar laukakmeņiem. Foto — AFP/LETA

Nolaižas uz asteroīda

Japānas kosmosa zonde Hayabusa2 veiksmīgi nolaidusies uz attāla asteroīda. Tas dod cerību iegūt paraugus, kas sniegtu plašāku ieskatu Saules sistēmas evolūcijā. Īslaicīgā nolaišanās ir otrā reize, kad zonde piezemējusies uz 300 miljonu kilometru no Zemes attālā asteroīda Rjūgū, kas japāņu valodā nozīmē ‘pūķa pils’. Hayabusa2 misija sākta 2014. gada decembrī, un tās izmaksas sasniedz 245 miljonus eiro.

Salīdzinošs asteroīda izmērs

 

Bruņoti Irānas kuģi pagājušajā nedēļā mēģināja aizturēt Lielbritānijas naftas tankkuģi Persijas līča ūdeņos, taču tos atvairīja britu karaflotes fregate. Spriedze Irānas attiecībās ar rietumvalstīm dramatiski pieauga jūnija vidū pēc uzbrukuma diviem tankkuģiem, kurā ASV apsūdzēja Irānu. ASV bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Džozefs Danfords paziņoja, ka Savienotās Valstis vēlas veidot koalīciju kuģošanas brīvības nodrošināšanai Hormuza un Babelmandeba šaurumos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu