Miglā tīts skandāls • IR.lv

Miglā tīts skandāls

8
Politiķe Baiba Broka, Skonto Būve vadītājs Guntis Rāvis un Skonto Būve līdzīpašnieks Ivars Millers. Ilustrācijai izmantoti LETA foto
Raivis Vilūns

Vairāk nekā 30 miljonus vērtā Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Rakstu mājas būves iepirkuma skandāla patiesie mērogi, visticamāk, vēl neskaidri

Aizturēšana uz nepilnām 48 stundām un aizdomās turēto statuss — šādu KNAB bardzību pagājušajā nedēļā piedzīvoja Latvijas Universitātes (LU) iepirkumu komisijas vadītāja un Rīgas dome deputāte Baiba Broka (Nacionālā apvienība), kā arī uzņēmēji Guntis Rāvis un Ivars Millers, kam pieder viena no Latvijas lielākajām būvfirmām Skonto būve. Krimināllieta saistīta ar LU Akadēmiskā centra izbūves jauno konkursu, kurā piedāvājumu iesniegšana noslēdzās pagājušajā ceturtdienā. Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un tā pieņemšanu.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka Broka, būdama LU iepirkumu komisijās, iespējams, darbojusies Skonto Būves interesēs. «Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanā iegūtā informācija dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu biedrībai. Iespējamā kukuļa summa — ne mazāka kā 20 tūkstoši eiro,» informē KNAB.

Iesaistītā biedrība ir Latvijas Biatlona federācija (LBF), kuras prezidente Broka ir kopš 2014. gada. 

KNAB šobrīd plašākus komentārus sniegt atsakās, bet salīdzinoši mazā kukuļa summa pret trim aizturētajām, ietekmīgajām personām liek uzdot jautājumu, vai pašreiz sabiedrībai ir redzami patiesie lietas mērogi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu