Žurnāls: "Latvenergo" padomi atlaida pēc 10 minūšu parunāšanās • IR.lv

Žurnāls: “Latvenergo” padomi atlaida pēc 10 minūšu parunāšanās

Foto: Agnese Gulbe, LETA

Kad 19.jūnijā tika sasaukta Latvenergo akcionāru sapulce, lai prezentētu iespējamo tarifu modeli, tās darba kārtībā nebija jautājuma par Latvenergo padomes atlaišanu. Tas tika pievienots sanāksmes beigās, un pēc desmit minūšu parunāšanās tika pieņemts lēmums atlaist uzņēmuma padomi. Pirms tam gan padomes locekļiem pavaicāts, vai viņi paši neuzrakstīs atlūgumus. Viņi to nav taisījušies darīt, – tā par notikumiem pirms trim nedēļām ceturtdien žurnālā Ir stāsta divi no atlaistās padomes – tās priekšsēdētājs Andris Ozoliņš un padomes loceklis Andris Liepiņš.

Kā zināms, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) 19.jūnijā pēkšņi atlaida Latvenergo padomi, kura tika pieņemta konkursa kārtībā pirms divarpus gadiem. Žurnāls ekskluzīvā intervijā ceturtdien cenšas rast atbildi, kāpēc tā notika, jo šis ministra lēmums izsauca plašu neapmierinātību un pārmetumus par sliktas korporatīvās pārvaldes pazīmju atgriešanos. 1.jūlijā reakcija uz notikušo slikto precedentu lika atkāpties Nemiro ieceltajai pagaidu padomei, kurā bija viņam pietuvināti cilvēki.

Intervijā žurnālam Ir atlaistie padomes locekļi stāsta, ka atlaistās padomes darba vērtēšana faktiski nav notikusi.

Uz Ir jautājumu, kad viņiem radusies sajūta, ka ministrs varētu vērsties pret padomi, Ozoliņš atbild, ka “sajūta radās pamazām, kad ministrs nenāca uz kontaktu. Bijām sagatavojuši prezentāciju, kas paveikts un kādi ir plāni, vēlējamies uzzināt viņa uzstādījumus. Rosinājām tikšanos gan ar valsts sekretāra starpniecību, gan ministram personīgi kādā konferencē, uzrakstījām arī oficiālu vēstuli. Tikšanās tā arī nenotika”.

Par atlaišanas iemesliem, lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu