Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

ASV Kalifornijas reģionā pagājušajā nedēļā notika pēdējos 20 gados spēcīgākā zemestrīce, kas sasniedza 7,1 magnitūdu. Nav ziņu par bojāgājušajiem. Savukārt Irānas dienvidrietumos pirmdien notika 5,7 magnitūdu stipra zemestrīce, un tajā ievainoti vismaz 45 cilvēki. Foto — EPA/Scanpix

ES Tiesa atzina, ka Lietuva nav pārkāpusi ES tiesību normas ar ierobežojumu translēt Krievijas telekanālu par pārraidēs konstatētu naida kurināšanu. Lietuvas institūcijas 2016. gadā pieņēma lēmumu visiem Lietuvā strādājošajiem retranslētājiem pārcelt Krievijas telekanālu NTV Mir Lithuania uz papildus apmaksājamo kanālu paketēm.

Pagājušajā nedēļā par Eiropas Parlamenta prezidentu ievēlēja Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupas (S&D) pārstāvi Dāvidu Mariju Sasoli (63). Par viņu balsoja 345 no 667 deputātiem. Sasoli ir Itālijas parlamentārietis, bijušais žurnālists. Amata termiņš ir divarpus gadi. Savukārt pēc trīs dienas ilgušām sarunām ES dalībvalstu līderi panāca vienošanos par ES augstāko amatu sadali. Eiropadomes prezidents Donalds Tusks paziņoja, ka uz EK prezidenta amatu oficiāli izvirza pašreizējo Vācijas aizsardzības ministri Urzulu fon der Leienu. 

Krievijas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā atklāja visu 14 uz atomzemūdenes Orenburg bojā gājušo jūrnieku dienesta pakāpes — tie bija augsta ranga virsnieki, divi pat Krievijas varoņi. Kremlis paziņoja, ka informācija par ugunsgrēku 1. jūlijā uz izlūkošanas un pētniecības atomzemūdenes ir valsts noslēpums. Eksperti uzskata, ka šī armijnieku elites komanda veica kādu īpašu pārbaudi vai uzdevumu zemūdenē. 

Vērienīgā starptautiskā policijas operācijā konfiscēti vairāki miljoni dopinga vielu un viltotu medikamentu vienību, kā arī aizturēti 234 cilvēki, pavēstīja Eiropols. Operācijā iesaistījās 33 valstis un Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA). Operācijā konfiscēti 3,8 miljoni nelegālu medikamentu vienību un likvidēti 17 organizētās noziedzības grupējumi, kas bija iesaistīti viltotu medikamentu un dopinga vielu kontrabandā Eiropā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu