Vējonis: Varbūt politiķiem kļuvu neērts • IR.lv

Vējonis: Varbūt politiķiem kļuvu neērts

1
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Gints Ivuškāns

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atskatoties uz četriem savas prezidentūras gadiem, intervijā žurnālam Ir par darbu, kas devis vislielāko gandarījumu, atbild – tā ir drošības stiprināšana. Savukārt par lielāko vilšanos viņš nešauboties nosauc paša iniciēto un Saeimas nepieņemto likuma grozījumu izbeigt piešķirt nepilsoņa statusu Latvijā dzimušajiem bērniem: “Mēs esam moderna Eiropas valsts.” Otra lieta, par kuru prezidentam gribējās, lai tas notiek ātrāk, ir mazināt plaisu starp parlamentu un sabiedrību.

Vējonim sarūgtinājumu radījis arī tas, ka Saeima nepieņēma viņa iniciatīvu uzlabot Saeimas Kārtības rulli, nosakot, ka likumprojektu trešie lasījumi vairs nav tie, kuros “bieži vien tiek iegrūsts velns zina, kas”. Vējonis norāda, ka jaunā sasaukuma Saeima vēl īsti nav pat ķērusies pie šī darba, kuru pusratā atstāja vecais sasaukums: “Droši vien ir pārāk daudz kaut kādu interešu, kas ietekmē arī šī priekšlikuma virzību.”

Par sava reitinga krišanos no 41 punkta darbības sākumā līdz 3,5 punktiem beigās Vējonis intervijā teic, ka vienmēr, amatā stājoties jaunam cilvēkam, ir lielas ekspektācijas. Taču viņam nav izdevies realizēt “to Laimes lāča funkciju”.

Intervijā Ir Vējonis teic, ka sākumā pēc amata atstāšanas atpūtīsies, tad viņam arī būšot laiks padomāt, ko darīt tālāk. “Jūtos spēka pilns, varētu vēl daudz darīt. Tajā pašā laikā darbiem, ko var darīt valsts un sabiedrības labā, termiņu nav. Bet, ar ko sevi ikdienā nodarbināt, man nav pašlaik ideju,” teic valsts galva.

Visu interviju lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

 

Komentāri (1)

Fridolins 22.07.2019. 15.00

Politiķiem miegamices ļoti patīk …..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu