Jāvar spilgtāk • IR.lv

Jāvar spilgtāk

Elita Baklāne-Ansberga. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Raivis Vilūns

Jaunā Valsts vides dienesta vadītāja Elita Baklāne-Ansberga sāks ar darba imitācijas izskaušanu un meklēs naudu gan inspektoru algu celšanai, gan modernām tehnoloģijām

Mēs tiekamies Valsts vides dienesta (VVD) ēkā Rūpniecības ielā un, pēc ģenerāldirektores ierosinājuma, paņemam kafijas krūzes, lai dotos uz tuvējo Viesturdārzu. Meklējot ērtāku vietu, Elita Baklāne-Ansberga pastāsta, ka jaunajā amatā kārtīgas pusdienas paspējusi paēst tikai pāris reizes — pārsvarā steigas dēļ ir jāiztiek ar blakus esošā Rimi salātiem. Par pirmo mēnesi, kas amatā pavadīts kopš 20. maija, viņa saka: «Man darbs ļoti patīk, jo, kur vien paskaties, ir iespējams veikt uzlabojumus.»

Dienests jau gadiem cīnās ar ieilgušām problēmām, piemēram, sērskābā gudrona dīķi Inčukalnā, kuru sanācija bija jāpabeidz jau pirms vairākiem gadiem, taču tā joprojām turpinās, bet nemitīgi uzrodas jaunas ķibeles. Nesenākais piemērs ir rupnīcas Biolars ķīmisko atkritumu izgāšana Zemgalē, kur piesārņojums konstatēts 13 000 kvadrātmetru platībā. 

Kāpēc Baklāne-Ansberga pieteicās šim amatam, kas ar skaļu paziņojumu atbrīvojās uzreiz pēc valdības apstiprināšanas janvārī, kad jaunais ministrs Juris Pūce (A/P) nekavējoties panāca iepriekšējās vadītājas Ingas Koļegovas atkāpšanos, jo viņu šobrīd tiesā par ziņu nenorādīšanu amatpersonas deklarācijā?

Jaunā ģenerāldirektore skaidro, ka gribējusi darbu, «kurā varu uzņemties atbildību». Viņa iepriekš sešus gadus bija vadījusi Valsts zemes dienestu, bet pēdējos divus gadus — Ekonomikas nodaļu Ventspils domē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu