Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas


MONOGRĀFIJA.
INTA KĀRKLIŅA. LABDIEN UN SVEIKI! ALFRĒDS JAUNUŠANS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Aktiera un ilggadējā Nacionālā teātra vadītāja Alfrēda Jaunušana (1919—2008)  dzīvesstāsts atklāj viņa mūža gājumu no bērnības sapņa īstenošanas līdz spožai atzinībai teātrī. Atmiņas tapušas, autorei piecus gadus regulāri intervējot režisoru. Publicētas arī intervijas ar viņa kolēģiem.
Apgāda cena 14,45 €.


ROMĀNS.
OSVALDS ZEBRIS. MĀRA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Romāns par vidusskolēnu dzīvi un savas patības atrašanu. «Mans stāsts ir par drosmi — par galvenās varones Māras ceļu no sava «es» apzināšanās līdz sevis pieņemšanai. Kad pēkšņi brūk sen auklēta draudzība un arī mājas vairs nav patvērums, Māra izšķiras par izmisīgu soli…» raksta autors.
Apgāda cena 6,81 €.


DZEJA.
JĀNIS ROKPELNIS. TĪMEKLĪTIS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Dzejnieka devītais dzejoļu krājums. Redaktors Kārlis Vērdiņš: «Izmantojot Rokpeļņa dzejas tēlus, var teikt, ka viņš nekad neuzkāpj uz cietas, augstas klints, lai sludinātu savu mācību — viņš iet pa ceļiem un taciņām, te pazaudēdams un te atkal atrazdams to tīmeklīti, kas saista viņu ar kādu augstāku realitāti, kas piešķir jēgu katram noietajam solim.»
Apgāda cena 4 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu