Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas domes vairākums pagājušajā nedēļā nobalsoja par Daiņa Turlā (GKR) atbrīvošanu no domes priekšsēdētāja amata, kurā viņš nostrādāja tikai trīs nedēļas. Par Turlā atbrīvošanu bija 31 deputāts, ieskaitot četrus no Saskaņas izslēgtos, pret 29 — visi koalīcijas deputāti un opozīcijas deputāts Imants Keišs (JKP). Viņu un arī Druvi Kleinu, kurš pēc balsojuma bija aicinājis sadarboties ar līdz šim valdījušajiem, JKP uzreiz izslēdza no partijas. Abi izslēgtie kopā ar neatkarīgo deputātu Oskaru Putniņu dibinās jaunu frakciju. Rīgas mēra amata pienākumus pildīs vicemērs Oļegs Burovs (GKR). Ja divu mēnešu laikā nevarēs ievēlēt jaunu mēru, var notikt ārkārtas vēlēšanas.

Deloitte Latvia sākusi auditu par Rīgas Satiksmes sadarbību ar SIA Rīgas Karte. Auditoru uzdevums ir noskaidrot, kur paliek Rīgas Satiksmes maksātā nauda Rīgas Kartei — nav zināms, kam iztērēti 20 miljoni eiro no 2009. līdz 2017. gadam. Auditu iecerēts pabeigt jūnijā. 

Tiesā nonākusi krimināllieta par iespējamu fiktīvo nodarbinātību pašvaldības uzņēmumā Rīgas namu pārvaldnieks, kur 12 fiktīvu darbinieku algām izkrāpti gandrīz 200 tūkstoši eiro.

No 1. jūlija līdz 2021. gada 31. jūlijam Rīgā par siltumenerģiju būs jāmaksā par 16,9% vairāk, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu