Ģimene ir plašs jēdziens • IR.lv

Ģimene ir plašs jēdziens

1
Lauris Liepa. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Pauls Raudseps

Jurists Lauris Liepa ir pārliecināts, ka jaunais dzīvesbiedru likumprojekts atbilst gan Satversmei, gan sabiedrības interesēm

Dzīvesbiedru likumprojekts pirms nedēļas parādījās Saeimas dienaskārtībā tik strauji, ka daudzi noteikti nepaguva iepazīties ar projekta saturu, kad tas, «konservatīvo vērtību aizstāvju» skaļo paļu pavadīts, jau bija noraidīts pat bez iespējas to izskatīt parlamenta komisijās.

Tomēr prasība noregulēt attiecības ģimenēs, kuras nevēlas vai nevar laulāties atbilstoši šobrīd spēkā esošajiem Latvijas likumiem, ir krietni vecāka par šo likumprojektu un noteikti nepazudīs arī pēc Saeimas 20. jūnija balsojuma.

Likumprojektu Saeimā virzīja frakcija Attīstībai / Par! ar Jaunās Vienotības atbalstu, taču to izstrādāja kustība Dzīvesbiedri, starp kuras juridiskajiem padomdevējiem bija arī Latvijā plaši pazīstamais advokāts, savulaik prezidenta Zatlera izveidotās Konstitucionālo tiesību komisijas loceklis Lauris Liepa.

Sarunāt interviju ar viņu pirms Jāņiem iespējams tikai brokastīs, jo dienas aizņemtas ar Rīgas Juridiskās augstskolas maģistrantu darbu vērtēšanu. Tiekamies netālu no augstskolas restorānā Mr. Fox, kas uzrunā veselīga ēdiena cienītājus. Sportiskā Liepas sekotājiem sociālajos tīklos nav noslēpums, ka viņš aizraujas ar skriešanu, pēdējos desmit gados piedalījies vairāk nekā 20 maratonos. Sāku ar jautājumu, vai restorāna izvēli noteikušas ar šo kaislību saistītās diētas prasības? Jā, ikdienā Liepa cenšas neēst neveselīgi. Tomēr viņš smiedamies atzīst, ka patīk arī «daudzas neveselīgas lietas, to skaitā trekna gaļa un vīns». Kur iecerēts skriet nākamo maratonu, viņš gan neatklāj, bet šogad esot vēl divi maratoni ieplānoti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu