Mirusi bijusī AP un vairāku Saeimas sasaukumu deputāte Anna Seile • IR.lv

Mirusi bijusī AP un vairāku Saeimas sasaukumu deputāte Anna Seile

1
Anna Seile. Foto: Evija Trifanova, LETA

Trešdien mūžībā aizgājusi bijusī Augstākās Padomes, gan Saeimas deputāte Anna Seile, parlamenta sēdē šo sēru vēsti deputātiem ceturtdien pavēstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Pēc Mūrnieces aicinājuma Saeima noturēja klusuma brīdi, pieminot gan Seili, gan nesen mūžībā aizgājušo bijušo Saeimas deputāti Vairu Paegli, ziņo LETA.

Seile dzimusi 1939.gadā. Kā AP deputāte viņa 1990.gada 4.maijā balsoja par Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

1990.gadā ievēlēta par Augstākās Padomes (AP) deputāti no 183.Rojas vēlēšanu apgabala, kurā kandidēja no Latvijas Tautas frontes saraksta. Bijusi AP Lauksaimniecības un mežsaimniecības komisijas priekšsēdētāja un AP Lauku zemes komisijas priekšsēdētāja vietniece.

1993.gadā kandidēja 5.Saeimas vēlēšanās no LNNK saraksta un minētā parlamenta sasaukumā veikusi Saeimas tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas locekles pienākumus.

1995.gada septembrī kandidēja 6.Saeimas vēlēšanās no LNNK/LZP koalīcijas saraksta un tika ievēlēta par Saeimas deputāti. 1996.gada maijā minēta kā iespējamais kandidāts zemkopības ministra amatam pēc Alberta Kaula demisijas. Divus gadus vēlāk kandidējusi 7.Saeimas vēlēšanās no TB/LNNK saraksta un tika ievēlēta par Saeimas deputāti.

2006.gadā 9.Saeimā ievēlēta par deputāti no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” saraksta un kļūst par Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju.

2008.gada februārī paziņo par izstāšanos no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” un 2011.gadā kandidējusi 11.Saeimas vēlēšanās no apvienības “Vienotība” saraksta.

Seile ir apbalvota ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Komentāri (1)

QAnon 20.06.2019. 18.13

Miers viņas pīšļiem un līdzjūtība visiem tuviniekiem. Seiles kundze bija nelokāma Latvijas patriote, lieliska politiķe, zinātniece un valsts darbinieks. Vienīgais melnais traips viņas biogrāfijā, bija aiziešana čekas mērgļu: Pabrika un Štokenberga, un pēc tam arī saskaņiešu: Zatlera, Kazlovska un Rinkēviča pavadā, bet tas noteikti nebija aiz naida pret latviešu valsti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu