Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Vienā no lielākajām demonstrācijām kopš 1989. gada Čehijas galvaspilsētā Prāgā iedzīvotāji pieprasīja premjerministra Andreja Babiša atkāpšanos, jo viņu tur aizdomās par ES fondu naudas izkrāpšanu. Bijušais komunists Babišs ir otrais turīgākais cilvēks valstī. Foto — AFP/LETA

Otrdienas vakarā Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs negaidīti paziņoja, ka pieņemts lēmums atbrīvot pagājušajā nedēļā aizturēto žurnālistu Ivanu Golunovu un izbeigt krimināllietu, jo vaina neesot pierādīta. Krievu tīmekļa medija Meduza pētnieku vainoja narkotisko vielu izplatīšanā, bet žurnālists to noliedz. Golunovu aizturēja brīdī, kad viņš devās tikties ar informācijas avotu, izmeklējot apbedīšanas biznesa aizkulises. Maskavas tiesa jau bija paspējusi viņam noteikt mājas arestu. Žurnālista amata brāļi Golunovam izteica publisku atbalstu, arī Latvijas Žurnālistu asociācija.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā oficiāli brīdināja Itāliju par tās pārmērīgajām parādsaistībām un budžeta stāvokli. Tas ir pirmais solis pārmērīga budžeta deficīta procedūras sākšanai, kas var novest pie miljardiem eiro lielām soda sankcijām. 

Pagājušajā nedēļā no Lielbritānijas Konservatīvās partijas vadītājas un premjerministres amata atkāpās Terēza Meja. Viņa paliks amatā līdz pēcteča ievēlēšanai, kas varētu notikt jūlija beigās.

Moldovas prezidenta p. i. Pāvels Filips svētdien atlaida parlamentu un izsludināja ārkārtas vēlēšanas. Pirms tam Konstitucionālā tiesa apturēja promaskaviskā prezidenta Igora Dodona pilnvaras. Taču jau otrdien Dodons anulēja rīkojumu par parlamenta atlaišanu, pastiprinot politisko krīzi, kurā valsts nonākusi kopš parlamenta vēlēšanām februārī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu