Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmdien ASV prezidents Donalds Tramps ieradās trīs dienu valsts vizītē Lielbritānijā, kur viņu uzņēma karaliene Elizabete II un princis Čārlzs. Otrdien Tramps tikās ar premjerministri Terēzu Meju. Trampa vizīte tika sagaidīta ar plašiem protestiem. Foto — AFP/LETA

Šonedēļ pasaule pieminēja 30. gadadienu kopš komunistu sarīkotās studentu demonstrācijas apspiešanas Tjaņaņmeņa laukumā Pekinā. Fotogrāfiju, kas uzņemta 1989. gada 5. jūnijā, nākamajā dienā pēc slaktiņa, un kurā vīrietis izplestām rokām nostājies tanku kolonnas priekšā, publicēja pasaules mediji, bet ES aicināja Ķīnu atzīties notikušajā. Pirms 30 gadiem Tjaņaņmeņa laukumā armija apspieda studentus, kas protestēja pret komunistu varu. Tas beidzās ar vairāku tūkstošu cilvēku nāvi.

Pēc sliktajiem rezultātiem Eiroparlamenta vēlēšanās no amata atkāpusies Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas līdere Andrea Nālesa. Partiju pagaidām vadīs trīs viceprezidenti, bet jaunais Vācijas sociāldemokrātu līderis tiks izvēlēts tikai pēc rudenī gaidāmajām reģionālajām vēlēšanām. Sociāldemokrāti ir Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu valdības koalīcijas partneri, tāpēc pārmaiņām partijā pievērsta liela uzmanība.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien ieradās vizītē Ziemeļmaķedonijā. Tā par alianses 30. dalībvalsti varētu kļūt nākamā gada sākumā.

Bijušajam Lielbritānijas ārlietu ministram Borisam Džonsonam par melošanu sabiedrībai būs jāstājas tiesas priekšā. Viņš 2016. gadā teica, ka Brexit ļautu ietaupīt 350 miljonus mārciņu (396 miljonus eiro) nedēļā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu