Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Ilze Vītola

Iesaka radošā direktore, kampaņas #iamintrovert autore Una Rozenbauma. «Grāmatu lasīšana ļauj paraudzīties uz ikdienas procesiem no cita rakursa. Tās tur manu prātu darbībā un attīsta visdažādākajos virzienos. Kā arī ļauj nezaudēt dzīvesprieku nebeidzamajā cīņā ar absurdu.»


Sam Harris. Free Will
Manā profesijā, un, domāju, arī citās ir būtiski interesēties par cilvēku. Kā esam uzbūvēti, kā veidojas mūsu domas. Amerikāņu neirozinātnieka Sema Harisa grāmata apšauba brīvās gribas konceptu un ir gluži vienkārši aizraujošs skatījums uz to, kā domājam. Ja būtu iespējams, es cilvēkus mudinātu apmeklēt filozofus, nevis psihoterapeitus, un tā vietā, lai rakņātos pagātnē, meklētu sev derīgu domāšanas un pasaules uzbūves virzienu.


Howard Luck Gossage. The book of Gossage
Hovards Gosidžs reiz teicis: «Cilvēki lasa to, kas viņus interesē, dažreiz tā ir reklāma.» Saukts arī par Sanfrancisko Sokrātu, viņš ir mans reklāmas nozares labākais skolotājs. Gosidža kampaņa reiz izglāba Lielo kanjonu no appludināšanas. Labi izprotot cilvēka dabu, viņš izmantoja visiem zināmo kuponu sistēmu, pārvēršot tos petīcijā pret kanjona appludināšanu. Viņš uzskata, ka reklāma sevi attaisno tad, kad tiek lietota kopēja labuma vārdā. 


E. E. Kamingss. Pavasara virpulis / Springtime Circling
Dzeja un mūzika ir uztverama intuitīvi, ne tikai ar ausīm un acīm, bet ar visām maņām. To patērējot, esam spiesti pielietot atšķirīgu uztveres veidu, kas citādi netiek iedarbināts. E. E. Kamingss ir mans mīļākais dzejnieks. Mani fascinē viņa jūtīgums, drosme un spēja runāt par sociāli svarīgām tēmām vieglā veidā, kā arī mūsdienīgais vieglums, ar kādu viņš izturas pret pieturzīmēm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu