Basas kājas un iPhone gleznas • IR.lv

Basas kājas un iPhone gleznas

Šobrīd Uģa Balmaka lielāko ikdienas darba laiku aizņem jaunu speciālistu meklēšana — gan kursu vadīšanai, gan strādāšanai uzņēmuma komandā. Meklēts tiek visā pasaulē. Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča

iPhone Photography School līdzīpašnieks Uģis Balmaks

Iepretim Āgenskalna tirgum ēkas trešajā stāvā baltā atvērta tipa birojā strādā astoņi jaunieši. Pie pēdējā galda, pārredzot visu telpu, sēž Uģis Balmaks — uzņēmuma iPhone Photography School līdzīpašnieks. Šoreiz Ir Nauda viesojas pie strauji augošiem fotografēšanas kursu līderiem, kurus savā nozarē sauc par veiksmīgākajiem pasaulē.

Ierodoties pie iPhone Photography School, sagaida pirmais pārsteigums — birojā visi staigā zeķēs vai basām kājām, šī tradīcija saglabājusies no ziemas, kad tas šķitis vienkāršākais veids, kā izvairīties no dubļu peļķēm biroja vidū. Šobrīd visi pie strādāšanas bez apaviem pieraduši, un tas pat radījis mājīgāku sajūtu — darbavietai nav jābūt stīvai. Vienā telpas galā atrodas stikla sapulču zāle, kur darbinieki ik rītu uz 10 minūtēm satiekas, lai informētu pārējos par saviem turpmākās dienas plāniem, otrā biroja pusē sarkani mīkstie krēsli un divi šūpuļkrēsli, kuros atpūsties un strādāt brīvākā gaisotnē. Aiz lielajiem logiem visas telpas garumā terase, darbinieki ik pa laikam izvēlas strādāt svaigā gaisā.

Pie baltajām sienām ir lielizmēra darbinieku un klientu uzņemti pasakaini skaisti dabas skati, kā Balmaks stāsta, visi ar iPhone kamerām. Par dažu veikumiem pašiem bijis brīnums. Rakstāmgaldi ir gandrīz pavisam tukši, katram liels ekrāns, kāds piezīmju blociņš, grāmatas, ērts datora krēsls un trokšņus necaurlaidīgas austiņas. «Atvērta tipa birojā noteikti ir vieglāk komunicēt un sastrādāties, bet, kad jākoncentrējas savam darbam, uzliekam austiņas — esam laika gaitā sapratuši, ka iespēja norobežoties no pārējiem ceļ darbinieku produktivitāti,» stāsta uzņēmuma līdzīpašnieks. Tas nav bijis lēts, bet vērtīgs ieguldījums, ko arī pats ikdienā izmanto.

Šīs ir uzņēmuma pirmās telpas, tajās iPhone Photography School mājo jau vairāk nekā trīs gadus. «Sākumā biroja mums nebija, bet ar laiku sapratām, ka ir nepieciešama vieta, kur satikties. Daži no mums pat ir pārcēlušies tuvāk birojam, piemēram, uz Āgenskalnu, lai katru dienu varētu strādāt šeit, lai gan tas nav obligāts priekšnosacījums,» saka uzņēmuma vadītājs. Pieci darbinieki ir no ārzemēm, tādēļ birojs šobrīd kalpo arī kā komandas saliedēšanas rīks — satikšanās un iepazīšanās vieta. «Kanādas un ASV kolēģus atvedam iepazīties ar latviešiem, lai sadraudzējas un jūt, ka strādā ar dzīviem cilvēkiem, ne tikai vārdiem un uzvārdiem, kas atbild uz e-pastiem. Vasarā braucam ar laivām,» atklāj Balmaks, neizslēdzot iespēju, ka nākotnē kopēju darba telpu nepieciešamība varbūt mainīsies, ja ārzemnieku kolēģu skaits pārspēs vietējos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu