Gaišāk • IR.lv

Gaišāk

1
Nellija Ločmele

Kādā žurnālistu konferencē nesen kolēģiem no bijušās «sociālisma nometnes» valstīm stāstīju par Ir izgaismotajām oligarhu sarunām Rīdzenes viesnīcā un to, kas pēdējos divos gados Latvijā mainījies.

Viens no sasniegumiem noteikti ir tas, ka šonedēļ Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiek atklāti. Vai atceraties rupjiem krievu lamuvārdiem aizdarītos citātus, ko viesnīcas numuriņā savulaik bārstīja Šlesers un Lembergs — par «sava» prezidenta ielikšanu, kurš varēs glābt «X stundā»?

Nav šaubu, ka aizkulišu sarunas par amatiem notiek joprojām. Gan jau arī tādas, kuru citāti liktu ausīm svilt — ne velti pat Saeimas kuluāros baumo par septiņciparu summām, kas atvēlētas Egila Levita izgāšanai.

Tomēr spēcīgais taktiskais ierocis — slepenība — no politshēmotāju rokām ir izņemts. Katram no Saeimas simta pēc balsojuma ir jāieskatās vēlētājiem acīs un jāskaidro sava izvēle, ciniski meli par īsto balsojumu vienkārši nav iespējami. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu