Bilingslijs: ASV vēlas godīgus sadarbības partnerus • IR.lv

Bilingslijs: ASV vēlas godīgus sadarbības partnerus

2
ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks terorisma finansēšanas jautājumos Maršals Bilingslijs piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar Latvijas premjeru Ministru kabinetā. Foto: Paula Čurkste, LETA

“Latvijai ir nepieciešams par sevi radīt jaunu stāstu. Jūsu premjers tieši to arī dara, tas ir ļoti pozitīvs naratīvs, taču tam ir nepieciešams plašs atbalsts. Ir ne tikai jāpieņem likumi, bet tie jāievieš dzīvē,” intervijā žurnālam Ir teica ASV finanšu ministra vietnieks terorisma finansēšanas jautājumos Maršals Bilingslijs. 16. maijā viņš viesojās Rīgā.

Latvijas valdība Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā ir solījusi veikt finanšu sektora uzraudzības “kapitālo remontu”, ko pieprasīja Eiropas Padomes paspārnē esošās naudas atmazgāšanas apkarošanas organizācijas Moneyval ziņojums, kurā tika identificēti trūkumi Latvijas finanšu sistēmas pārraudzībā. Organizācija deva Latvijai laiku tos novērst līdz 2019. gada beigām vai arī valsts tiks iekļauta “pelēkajā sarakstā” ar smagām sekām bankām un visai ekonomikai.

Bilingslijs intervijā izteica atbalstu Kariņa valdības sāktajam. Tomēr viņš norādīja, ka likumu pieņemšana ir tikai viena daļa darba. “Tagad tiek gaidīts, ka šie likumi tiek efektīvi ieviesti dzīvē un to var skaidri parādīt.” Viņš uzsvēra, ka “atslēgas jautājums – vai parlaments spēs pieņemt šos likumus pietiekami veikli, lai varētu tos ieviest dzīvē, un jau šoruden Moneyval sanāksmē pierādīt, ka cīņa pret naudas atmazgāšanu ir efektīva”.

Jautāts, kā viņš vērtē Latvijas FKTK darbu, Bilingslijs atbildēja: “Mēs ASV pusē turpinām uzskatīt, ka mums ir nepieciešami sadarbības partneri, kuri runā patiesību un rīkojas godīgi. Ja būs tāds partneris, mēs ar prieku ar to sadarbosimies.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (2)

muasygdf54 23.05.2019. 20.17

Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
x

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 23.05.2019. 08.03

Šausminos,kā nav kauna!!!!
Neviens nesaka – kur tad tā netīrā nauda palikusi? Atpakaļ uz Krieviju,Kazahiju,Azerbaidžānu aizvesta,jeb tagad to smuki ofšoros un ASV mazgā

Rakstiet taču konkrēti nevis te kumēdiņus taisiet

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu