Infografika: Trīs svarīgi balsojumi līdzšinējā Eiropas Parlamentā • IR.lv

Infografika: Trīs svarīgi balsojumi līdzšinējā Eiropas Parlamentā

Eiropas Parlamenta sēžu zāle Briselē. Foto: ieva Leiniša, LETA

Ko īsti piecos gados ir paveicis pašreizējais Eiropas Parlaments? Un ko 751 deputāta parlamentā var izdarīt astoņi Latvijas pārstāvji, ceturtdien žurnālā Ir analizē Aivars Ozoliņš.

Pašreizējais parlaments kopš ievēlēšanas 2014.gadā ir piedalījies apmēram 1100 likumu un regulējumu pieņemšanā. Tikai daži piemēri rāda, cik ļoti šie lēmumi ietekmē Eiropas iedzīvotāju ikdienu. Piemēram, šopavasar plašu rezonansi radīja divi EP lēmumi. Viens ir visām ES valstīm saistošais aizliegums no 2021.gada tirgot veikalos vienreizējās lietošanas plastmasas izstrādājumus. Otrs ir EP apstiprinātā jaunā autortiesību direktīva, kura noteic, ka lielās interneta platformas kā YouTybe, Facebook, Google turpmāk būs tieši atbildīgas par tajās augšupielādēto saturu un tām būs jāslēdz vienošanās ar publicētā satura autortiesību turētājiem.

Vēl viens lēmums, kas skar ļoti daudzus, ir atteikšanās no viesabonēšanas tarifiem – 2017.gada jūnijā stājās spēkā “viesabonē kā mājās” princips, kas ļauj lietotājiem ceļot Eiropā un maksāt par zvaniem, īsziņām un mobilo datu lietošanu tādu pašu cenu, kādu piemēro pašmāju mobilo sakaru operators.

Kādas ir bijušas un ir Latvijas deputātu iespējas ietekmēt lēmumus EP, lasiet žurnālā Ir šeit.

Trīs EP balsojumi

Kā sadalījās balsis trīs būtiskos līdzšinējā Eiroparlamenta balsojumos.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu